Whoopi Goldberg şi-a dezactivat contul de Twitter, la fel ca Amber Heard, Toni Braxton şi Shonda Rhimes, după ce reţeaua de socializare a fost cumpărată de Elon Musk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În emisiunea ei "The View", a discutat despre noutăţile reţelei de socializare între care şi disponibilizările de personal urmate de unele reangajări, abonamentul la opt dolari pe lună pentru certificarea conturilor şi suspendarea temporară a contului actriţei Kathy Griffin pentru că a glumit pe seama lui Elon Musk, noul proprietar al reţelei de socializare.

 

"Plec azi pentru că simt că e atât de dezordonat. M-am săturat să văd unele comentarii revenind. Deci, voi pleca. Dacă se calmează suficient şi mă simt mai confortabil, poate mă voi întoarce. Dar din seara asta, am terminat cu Twitter”, a spus ea.

Actriţa a criticat în special o reapariţie a afirmaţiilor antisemite şi rasiste pe platformă. "Oamenii continuă să spună că este libertatea de exprimare, dar nu toată exprimarea este libertate de exprimare. Unele discursuri nu sunt acceptabile. Deci toată lumea trebuie să fie de acord cu asta, dar dacă oamenii continuă să spună: "Îmi încalci libertatea de exprimare", asta va fi o problemă. Ştii ce? Este problema noastră. Dar astăzi nu mai este problema mea pentru că am ieşit din ea", a transmis site-ul Deadline.

Demersul prezentatoarei face parte dintr-un trend mai amplu. Alte vedete şi-au dezactivat conturile de la achiziţionarea Twitter de către Elon Musk. La fel ca celebra scenaristă şi producătoare Shonda Rhimes ("Grey's Anatomy"," The Bridgerton Chronicle"), care, la sfârşitul lunii octombrie, şi-a dezactivat contul, i-a urmat exemplul şi actriţa Amber Heard, dar şi cântăreţele Toni Braxton şi Sara Bareilles. 

Unii utilizatori, nemulţumiţi sau îngrijoraţi de măsurile anunţate de noul său şef, au decis să migreze pe alte platforme. Indignarea faţă de planul masiv de concedieri, temerile privind un val de discursuri extremiste după liberalizarea reglementărilor de moderare sau certificarea plătită sunt principalele motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.