Secretarul de Stat american Mike Pompeo a "condamnat" miercuri expulzarea de către China a trei jurnalişti de la cotidianul The Wall Street Journal, îndemnând ţara să respecte libertatea de exprimare, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţările sensibile şi responsabile înţeleg că presa liberă relatează fapte şi exprimă opinii. Răspunsul adecvat este de a prezenta contra argumente, nu de a restrânge libertatea de exprimare", a declarat Pompeo într-un comunicat. 

Beijingul nu a primit foarte bine un editorial publicat de cotidianul american intitulat: "China este adevăratul om bolnav al Asiei". 

Guvernul chinez a anunţat miercuri că retrage acreditările de presă pentru trei jurnalişti de la The Wall Street Journal (WSJ) din cauza unui titlu apărut în cotidianul american pe care Beijingul l-a considerat drept rasist. 

Purtătorul de cuvânt al minsiterului chinez al Afacerilor externe, Geng Shuang, a explicat presei că titlul editorialului publicat pe 3 februrie ("China este cu adevărat omul bolnav al Asiei") era "discriminatoriu" şi "senzaţionalist". El a reproşat WSJ că nu şi-a prezentat scuzele cerute de Beijing.

Josh Chin, Chao Deng, ambii cetăţeni americani şi australianul Philip Wen au fost rugaţi să părăsească ţara în cinci zile, potrivit WSJ. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.