WarnerMedia a înfiinţat Hanna-Barbera Studios Europe, care se alătură grupului de studiouri de animaţie al companiei ce include Studiourile Cartoon Network şi Warner Bros. Animation, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

WarnerMedia a revitalizat unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria animaţiei, înfiinţând Hanna-Barbera Studios Europe (anterior Studiourile Cartoon Network Europa, care operează de la Great Marlborough Productions, Londra) ca studioul său de animaţie de televiziune principal în cadrul EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

Noul nume de studio a fost anunţat săptămâna aceasta de Tom Ascheim, preşedinte Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC).

Sam Register, preşedintele Warner Bros. Animation (WBA) şi Cartoon Network Studios (CNS) şi Vanessa Brookman, şefa Kids EMEA, vor conduce împreună studioul din Londra.

Tom Ascheim a transmis: „La începutul acestui an, am aliniat două dintre cele mai puternice studiouri de animaţie din industrie, Warner Bros. şi Cartoon Network, iar colaborarea lor dă deja rezultate foarte interesante. Acum, cu Hanna-Barbera Studios Europe, aceste trei mărci reprezintă unii dintre cei mai talentaţi artişti, personaje iconice şi proprietăţi din întreaga istorie a animaţiei, făcându-ne mai mult decât formidabili în peisajul media global din ce în ce mai competitiv.”

Studioul original Hanna-Barbera Productions a fost fondat în 1957 de William Hanna şi Joseph Barbera şi a devenit primul studio care a avut un succes semnificativ cu animaţia de televiziune. Multe dintre stilurile artistice, dispozitivele de povestire, tehnicile de producţie şi efectele sonore pe care studioul le-a creat cu mai bine de 60 de ani în urmă sunt încă utilizate. Sute de personaje legendare au fost create de studio, inclusiv Scooby-Doo, familia Flintstone, familia Jetson şi Ursul Yogi.

Alături de liderii din industrie, WBA şi CNS, Hanna-Barbera Studios Europe va continua strategia globală de conţinut pentru copii a WarnerMedia. Combinând talentele creative extraordinare ale comunităţii de animaţie din Marea Britanie şi din întreaga EMEA cu expertiza şi resursele grupului general de studiouri, Hanna-Barbera Studios Europe este pregătită să fie o entitate unică în lumea animaţiei.

Studioul va continua să dezvolte producţii locale deja premiate, inclusiv „Uimitoarea Lume a lui Gumball”, „Aventurile Bravului Prinţ Ivandoe” şi „Elliott Pământeanul”, şi caută, în acelaşi timp, noi oportunităţi de producţie. Studioul se va concentra pe dezvoltarea şi producerea de noi seriale originale.

Studioul lucrează în prezent la „Uimitoarea Lume a lui Gumball – Filmul”, lungmetraj TV bazat pe seria de succes a Cartoon Network cu acelaşi nume, care urmăreşte aventurile amuzante ale lui Gumball Watterson şi ale celui mai bun prieten al lui, Darwin.

Sam Register a spus: „Există puţine nume în industria animaţiei care atrag o asemenea veneraţie şi bucurie precum Hanna-Barbera. Sâmbăta dimineaţa şi animaţia de serie nu ar fi la fel fără munca ce a ieşit din acel studio şi, întrucât televiziunea evoluează din nou, este de cuviinţă ca Hanna-Barbera să revină”.

Vanessa Brookman a adăugat: „Este un privilegiu enorm să ne extindem studioul EMEA în numele uneia dintre cele mai prestigioase şi îndrăgite mărci din istoria animaţiei. Sam şi cu mine împărtăşim o viziune ambiţioasă pentru creşterea volumului nostru european de conţinut, alimentat de echipa talentată din spatele succesului premiat al producţiilor noastre existente din regiune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.