O colecţie rară care cuprinde volume ce poartă semnătura unor scriitori români precum Liviu Rebreanu, Marin Preda, Mircea Eliade, Mihail Sadoveanu şi Camil Petrescu, corespondenţă a reginei Maria şi cărţi poştale şi fotografii semnate, între alţii, de Mike Tyson, Serena Williams şi Cristiano Ronaldo, Angelina Jolie, Uma Thurman, George Clooney şi Sophia Loren, va fi licitată pe 26 noiembrie, la Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De o deosebită valoare este şi fondul de corespondenţă a reginei Maria, a filosofului Emil Cioran şi a istoricului Nicolae Iorga, care prezintă cele mai diverse aspecte ale vieţii şi activităţii prolifice.

Completează colecţia de autografe şi cărţile de vizită sau cărţile poştale istorice cu imaginea şi semnătura unor personalităţi istorice fotografiile de epocă şi contemporane cu semnătura olografă a unor sportivi de performanţă şi a unor celebri actori de la Hollywood.

Între cele 177 de loturi scoase la vânzare se numără cărţi semnate de Nichita Stănescu, George Bacovia, Tudor Arghezi şi Adrian Păunescu.

O colecţie de 27 cărti poştale, cu semnăturile olografe ale Hortensiei Papadat-Bengescu, Mariei Cantacuzino, Marthei Bibescu, ziaristului George Emanuel Lahovari, Ermil Pangrati, Constantin I.C. Brătianu, Cincinat Pavelescu, familiei Alexandru Tzigara-Samurcaş, familiei Dinu Lipatti, dramaturgului Ion Bacalbaşa, Ion Constantin Moisil şi mareşalului Constantin Prezan - datând din prima jumătate a secolului XX - are preţul de pornire de 900 de euro.

O alta, cu 16 cărţi poştale trimise către scriitorul Corneliu Moldovan, cu semnăturile olografe ale lui Mircea Eliade, Ion Agârbiceanu, Victor Eftimiue şi Liviu Rebreanu, va fi vândută de la 400 de euro.

Un colaj cu semnătura olografă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, datat cca. 1860, piesă rară de colecţie, este scos la vânzare pornind de la 500 de euro.

Tot de la 500 de euro porneşte şi cererea referitoare la plata diurnei cuvenite pentru luna august, scrisă de Ion Luca Caragiale pe 21 august 1882, cu semnătura olografă a dramaturgului.

De la acelaşi preţ va fi licitată şi cartea poştală trimisă de Emil Cioran către tatăl său, protopopul Emilian Cioran, de la Paris, în 1938.

O carte poştală din 1917 ilustrând-o pe regina Maria, cu semnătura olografă a reginei, în ramă decorată cu motive Neo-brâncoveneşti, face parte din licitaţie, pornind de la 300 de euro.

O vedere din Delta Dunării adresată lui Barbu Delavrancea în 1912 de către viitoarea regină Maria şi de doi dintre copiii săi, viitorul rege Carol II şi principesa Elisabeta, purtând semnăturile olografe ale expeditorilor, are un preţ de pornire de 175 de euro şi provine din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor.

Volumul „Dramă”, de Victor Hugo, cu dedicaţia lui Titu Maiorescu către Barbu Ştefănescu Delavrancea şi ex-libris Dimitrie Sturdza, are un preţ de pornire de 350 de euro. Este datat 1893.

Pornind de la 400 de euro este vândut „Restrişti”, de Ilarie Voronca, cu desene de Victor Brauner, dedicaţia şi semnătura olografă a autorului către pictoriţa Hedda Sterne. Aceasta esteo ediţie bibliofilă, piesă rară de colecţie.

Fotografiile cu autografele unor sportivi şi staruri de la Hollywood, însoţite de certificate de autenticitate, sunt scoase la vânzare cu preţuri cuprinse între 30 de euro şi 200 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.