Actorul şi regizorul Vlad Zamfirescu, directorul interimar al Teatrului „Bulandra” din Bucureşti, trage un semnal de alarmă cu privire la starea de degradare a spaţiilor instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat vineri pe pagina sa de Facebook, alături de mai multe fotografii, el a spus că a cerut Primăriei Municipiului, de care aparţine teatrul, finanţare mai mare pentru reparaţii curente şi obiecte de inventar şi că a discutat cu Nicuşor Dan, primarul general, despre problemele de la „Bulandra”.

„Cabina doamnei Bulandra. Anul 2021. Am decis că adevărul trebuie spus şi, mai ales, arătat. Aşa arata cabinele Teatrului Bulandra sala «Toma Caragiu» în prezent”, a scris el.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Zamfirescu a subliniat că nu comentează de ce s-a ajuns în această situaţie, însă a cerut urgent alocarea de fonduri pentru reparaţii.

„Singurul teatru din Bucureşti care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta. Nu are sens să comentez aici de ce şi cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Cert este că aşa stau lucrurile în prezent. Şi, de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhiva este într-o stare de degradare aproape totală. „Dacă v-aş pune poze şi de acolo ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte şi avertismentul: «Aceste imagini va pot afecta emoţional». Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă ca facem «umbră degeaba»”.

El a spus că a fost întrebat, la o întâlnire cu consilierii Primăriei, „de ce am bugetat o sumă mai mare la capitolul 20.02 (reparaţii curente) şi 20.05 (obiecte de inventar). Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume”.

Managerul a adăugat că primarul general s-a arătat „real interesat” de rezolvarea acestei probleme şi că dosarul cu pozele tuturor spaţiilor a fost depus la Primăriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.