Vizita pe care prinţul Charles al Marii Britanii o face în această perioadă în România a fost reflectată pe larg în presa internaţională, prin intermediul unor articole ce au fost publicate de o serie de companii mass-media cu titluri precum ”Turneu european post-Brexit”, ”Ofensivă de fermecare a europenilor”, ”Dansuri tradiţionale româneşti în debutul unui turneu european”, dar şi ”Ce ar spune Camilla?”, prin care tabloidul Daily Mail, surprinzând momentul întâlnirii prinţului britanic cu principesa Margareta, a făcut o glumă, remarcând în acelaşi timp eleganţa moştenitoarei coroanei României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Charles al Marii Britanii se află în această perioadă într-un turneu de nouă zile în trei ţări din Europa - România, Italia şi Austria -, considerat de presa internaţională un demers diplomatic efectuat cu scopul de a reasigura naţiunile europene de faptul că Marea Britanie va rămâne un aliat apropiat al acestora şi după Brexit.

Prinţul Charles a ajuns în Bucureşti miercuri, în aceeaşi zi în care prim-ministrul britanic Theresa May a declanşat procedura pentru Brexit, în urma căreia Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Fiul reginei Elizabeth a II-a efectuează în România o vizită oficială de trei zile, marcată de numeroase activităţi şi evenimente. Preşedintele român Klaus Iohannis l-a primit pe prinţul Charles la Palatul Cotroceni şi l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Vizita moştenitorului britanic a inclus şi întrevederi cu premierul Sorin Grindeanu, cu Patriarhul Daniel şi cu Principesa Margareta şi Principele Radu. Moştenitorul coroanei britanice a mers şi la Muzeul Satului din Bucureşti, în Parcul Natural Văcăreşti, Centrul Vechi din Bucureşti şi a efectuat o vizită la Teatrul Naţional Bucureşti.

Prinţul Charles vizitează cu regularitate România şi deţine două proprietăţi în Transilvania. El va pleca din România vineri, iar următoarea etapă a turneului său european va fi Italia. Soţia sa, Camilla, îl va însoţi în vizitele oficiale din Italia şi Austria. 

Vizita pe care prinţul Charles a efectuat-o în România a fost reflectată pe larg în presa internaţională. ”Prinţul Charles îşi continuă «Turneul Brexit» în România”, a titrat Daily Mail, joi. 

Evening Standard a acordat acestui turneu diplomatic o conotaţie politică şi mai accentuată: ”Prinţul Charles vizitează România într-o ofensivă post-Brexit de fermecare a ţărilor Europene”.

ABC News a publicat un articol în care a descris un moment artistic, mai puţin protocolar, din timpul vizitei prinţului britanic, care s-a petrecut la Muzeul Satului din Bucureşti - ”Prinţul Charles se alătură unei trupe de dansuri populare româneşti în turneul său european post-Brexit”.

Acelaşi moment a fost relatat pe larg şi de postul de televiziune ITV, care a publicat pe site-ul său un articol cu titlul ”Cu toţii împreună, acum: Prinţul Charles a luat parte la un dans tradiţional din România”.

Cotidianul The Telegraph a insistat pe acelaşi moment artistic - ”Prinţul de Wales a încercat un dans tradiţional în România”.

Momentul artistic de la Muzeul Satului din Bucureşti a fost reflectat şi în titlurile publicate de Fox News - ”Prinţul Charles se alătură unei trupe de dansuri populare din România în timpul turneului său european” -, dar şi de revista americană People - ”Prinţul Charles a dansat în timpul vizitei sale în România”.

Tabloidul The Sun a preferat să insiste pe un alt aspect, reliefând încălcarea protocolului regal în timpul vizitei prinţului Charles şi ospitalitatea deosebită a românilor: ”Acesta nu este protocolul regal! Prinţul Charles a fost sărutat pe obraz de o fetiţă în timpul vizitei în România”.

”Prinţul de Wales are parte de o primire foarte prietenoasă în timpul vizitei sale la o fundaţie de caritate din România”, a continuat The Sun.

Acelaşi moment inedit a fost evidenţiat şi de tabloidul The Mirror: ”Un moment adorabil - Prinţul Charles primeşte o îmbrăţişare puternică de la un copil dintr-un orfelinat din România”.

Daily Mail, surprinzând momentul întâlnirii prinţului britanic cu principesa Margareta, a făcut o glumă, remarcând în acelaşi timp eleganţa moştenitoarei coroanei României: ”Ce ar spune Camilla? Charles o întâmpină pe prinţesa moştenitoare a României, Margareta, cu un sărut tandru pe mână (iar ea îi întoarce complimentul cu un sărut pe obraz)”. 

Daily Mail a remarcat eleganţa principesei Margareta: ”Prinţul Charles şi-a început turneul european călătorind singur în România, iar soţia lui, Camilla, i se va alătura abia vineri. Însă Prinţul Charles, în vârstă de 68 de ani, nu duce lipsă de însoţitoare strălucitoare în această călătorie, şi a fost primit la un ceai oficial de principesa Margareta a României, care a fost extrem de elegantă într-un rochie verde”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.