Premiera spectacolului "Visul unei nopţi de vară", de William Shakespeare, în regia lui Vlad Cristache, va avea loc joi, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Cristache se află la cea de-a doua colaborare cu Teatrul Excelsior după ce, în anul 2015, a semnat regia spectacolului "The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu", una dintre cele mai aplaudate şi premiate producţii din repertoriul teatrului.

Preocupat de universul adolescentin şi de problematica maturizării, dar şi de felul în care lumea celor tineri interferează cu cea a adulţilor, Vlad Cristache a ales, de această dată, un titlu din dramaturgia shakespeariană. A rezultat un spectacol ancorat în prezent, glisând între erotism, candoare şi comic exploziv, în care jocul de-a "teatru-în-teatru" îşi dezvăluie savoarea până la ultima lacrimă de râs.

"Visul unei nopţi de vară" reflectă societatea noastră, cu contrastele şi derapajele ei, care aproape că nu ne mai şochează, cu controversele interminabile despre o mereu nouă generaţie, despre teatru şi viaţă ca o înlănţuire de vise întâmplate aievea şi despre comedie ca mecanism demistificator, pe cât de exploziv pe atât de inofensiv.

Pentru ca Visul să devină realitate şi apoi iarăşi Vis, Vlad Cristache a lucrat alături de actori din tânăra generaţie, lăsându-se inspirat de energia lor creativă şi de personalitatea artistică a fiecăruia. Din distribuţie fac parte Aida Avieriţei (Puck), Oliver Toderiţă (Egeu), Emilian Oprea (Tezeu/ Oberon), Camelia Pintilie (Hipolita/ Titania), Alina Rotaru (Hermia), Marian Olteanu (Lysander), Andreea Alexandrescu (Helena), Lucian Ionescu (Demetrius), Dan Rădulescu (Mitru Chitră), Alexandru Bogdan (Culea Fundulea/ Piram), Rareş-Florin Stoica (Stan Suflete/ Thisbe), Mihai Mitrea (Dudă Flămânzilă/ Luna), Ion Bechet (Gogu Botgros/ Zidul), Ştefan Mihai (Cuibărică/ Leul), Tudor Roşu (Efebul).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.