Violonistul Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19.00, în cadrul unui nou recital organizat de Radio România Muzical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrări de virtuozitate se îmbină cu opusuri de profunzime dedicate viorii şi pianului, programul serii cuprinzând Rapsodia de concert Tzigane de Maurice Ravel, Ciaccona în sol minor de Tomaso Vitali, Suita italiană de Igor Stravinski şi Sonata D 574 în La major de Franz Schubert.

Recitalul este urmat de lansarea albumului „Lost in translations”, apărut în 2021 la Editura Casa Radio, înregistrat de cei doi protagonişti alături de Kamerata Stradivarius, ansamblu înfiinţat de Răzvan Stoica, cu care a cântat deja pe întregul mapamond. La final, Răzvan şi Andreea Stoica vor oferi autografe.

Răzvan Stoica este astăzi unul dintre cei cunoscuţi şi iubiţi violonişti români; este una dintre vedetele actuale, descoperite de Radio România Muzical. În 2013, Răzvan Stoica a participat, la propunerea Radio România Muzical, la Concursul New Talent de la Bratislava, derulat sub egida EBU (European Broadcasting Union), o competiţie pe care a şi câştigat-o, primul român din istorie care a reuşit această performanţă. Premiul i-a deschis noi oportunităţi atât la nivel naţional, cât şi internaţional. În anii care au urmat, Răzvan Stoica a evoluat în mai multe concerte pe scena Sălii Radio din Bucureşti şi a înregistrat mai multe discuri sub egida Editurii Casa Radio.

Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din anul 1729, pe care a câştigat-o spre folosinţă în cadrul unui concurs internaţional la care a avut alţi 170 de competitori.

Cei doi fraţi Stoica formează un duo din anul 1996; Andreea Stoica este, la rândul ei, o pianistă de mare calibru. Cei doi au studiat mai întâi în România, apoi, în Olanda, unde s-au şi stabilit, însă în prezent revin frecvent în România pentru concerte şi multe alte proiecte artistice.

Biletele la recitalul din 2 iunie sunt disponibile în reţeaua www.iabilet.ro.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.