Violonistul Gabriel Croitoru va susţine, pe 26 iunie, un concert în aer liber, în centrul Bucureştiului, în cadrul căruia va interpreta exclusiv lucrări de Ludwig van Beethoven.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc în Grădina cu filme – Cinema & More (Creart) din Piaţa Lahovari.

Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în întreaga ţară celebrele sonate pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven, a căror integrală o vor finaliza în toamnă la Sala Radio, sub semnul Beethoven 250.

„Am marea bucurie de a fi câştigat în urmă cu mai mulţi ani dreptul de utilizare a viorii «Catedrala», construită de Giuseppe Guarneri, supranumit «del Gesu» care i-a aparţinut Maestrului, aflată astăzi în custodia Muzeului Naţional «George Enescu»”, a transmis Croitoru într-un comunicat.

Turneul naţional „Vioara lui Enescu” va avea loc în perioada octombrie - noiembrie 2020.

Concertul de la Grădina cu filme Cinema and More, programat să înceapă la ora 19.00, este gândit ca un preambul al acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.