Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor începe, pe 17 octombrie, un turneu naţional de toamnă în care vor prezenta „Integrala sonatelor pentru vioară şi pian” de Ludwig van Beethoven.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele sunt programate să aibă loc la Ploieşti, Slatina, Craiova şi Bucureşti.

Gabriel Croitoru, care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”), şi pianistul Horia Mihail vor prezenta celebrele sonate pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven, a căror integrală o vor realiza în această toamnă la Sala Radio, sub semnul aniversării Beethoven 250, live, on-air şi online.

Înainte, vor concerta, pe 17 octombrie, în sala Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, pe 18 octombrie, la Centrul cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, iar pe 19 octombrie, în sala Filarmonicii „Oltenia” din Craiova.

Seria se va încheia pe 20 octombrie, la Sala Radio din Bucureşti, de unde concertul va fi transmis, începând cu ora 19:00, on-air şi online, pe frecvenţele şi site-urile posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Integrala Beethoven cuprinde: Sonata nr. 3 în Mi bemol major, op. 12; Sonata nr. 4 în la minor, op. 23; şi Sonata nr. 7 în do minor, op. 30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.