Renumitul violoncelist Gotz Teutsch, fost prim solo-violoncelist al Orchestrei Filarmonice din Berlin, a primit, duminică seară, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului SIbiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această seară, în cadrul unei ceremonii găzduite de primarul Astrid Fodor în sala Atrium a Primăriei , sibianului Gotz Teutsch, unul dintre violonceliştii cei mai apreciaţi ai lumii, i-a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Sibiu”, anunţă, duminică seară, Primăria Sibiu.  

Laudatio in Integrum a fost rostit de Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu şi de dirijorul Gabriel Bebeşelea, cel care a şi propus acordarea titlului acestei mari personalităţi sibiene din lumea muzicală.  

"Sibiul adaugă astăzi pe lista Cetăţenilor săi de Onoare o personalitate de nivel mondial: marele violoncelist, născut sibian, domnul Götz Teutsch. Numele Teutsch are un răsunet puternic în istoria Sibiului, prin Friedrich şi Georg Daniel Teutsch, doi episcopi luminaţi şi reformaţi care au lăsat o amprentă importantă în cultura oraşului. Urmaş al acestor personalităţi sibiene, domnul Götz Teutsch a continuat pe linia predecesorilor săi, şi a reprezentat Sibiul pe scene muzicale importante din lume, prin talentul şi munca sa", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.  

Götz Teutsch s-a născut la Sibiu şi a absolvit Conservatorul din Bucureşti, iar timp de 36 de ani (1970 – 2006) a fost membru al Orchestrei Filarmonice din Berlin şi prim solo-violoncelist al acesteia. Acum locuieşte la Salzburg. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.