Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat că vineri va veni cu metroul până la Piaţa Unirii (ieşirea dinspre Magazinul Unirea, în jurul orei 10.30), apoi va merge pe jos până la Ministerul Culturii, alăturându-se astfel programului naţional "Vinerea Verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salutăm astfel iniţiativa verde a MMAP şi vom încuraja cât mai mulţi angajaţi ai ministerului să se alăture acestui program", a transmis ministrul.

Lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iniţiativa invită cetăţenii să renunţe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii şi să folosească mijloace de transport mai puţin poluante. 

"Vinerea Verde este un program pe care îl lansăm, o iniţiativă cetăţenească pe care o lansăm astăzi la Ministerul Mediului datorită faptului că din ce în ce mai mult se constată această presiune asupra mediului înconjurător, presiune exercitată de fiecare cetăţean prin amprenta de carbon pe care o lăsăm cu toţii în urma noastră în activitatea noastră zilnică. Cea mai importantă parte a acestei amprentei de carbon vine din mobilitate şi în proporţie de peste 60% poluarea aerului din marile oraşe se datorează traficului şi nici Bucureşti, nici celelalte oraşe mari din ţară nu fac excepţie din acest punct de vedere. În mod tradiţional din păcate soluţia în România pentru decongestionarea traficului a fost crearea unor reţele suplimentare de drumuri prin care am crescut şi mai mult numărul de maşini care circulă în aceste oraşe", a anunţat ministrul Mediului. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.