Curtea de Apel din Paris a dat verdict favorabil producătorului portughez Paulo Branco privind drepturile asupra filmului „The Man Who Killed Don Quixote” regizat de britanicul Terry Gilliam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii au decis că documentul semnat de Branco şi Gilliam în 2016 rămâne intact, confirmând drepturile portughezului asupra filmului lui Gilliam, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes.

Decizia de vineri presupune şi că Gilliam trebuie să plătească 10.000 de euro - cheltuieli de judecată - casei de producţie a lui Branco, Alfama Films, scrie Screen Daily.

Terry Gilliam a susţinut tot timpul că Branco nu a finanţat producţia aşa cum promisese, astfel că acordul semnat de cei doi este nul.

Decizia de acum este cea mai recentă în conflictul dintre cei doi izbucnit în urmă cu 18 luni. Producătorul a încercat să blocheze prezentarea filmului la Cannes, în luna mai, însă o curte de justiţie a decis că festivalul poate găzdui proiecţia. În aceeaşi zi, lungmetrajul a fost lansat în cinematografele din Franţa.

„Conform deciziei, drepturile asupra filmului aparţin Alfama. Orice exploatare a filmului de până acum a fost făcută ilegal şi fără autorizaţia Alfama. Vom cere despăgubiri tuturor celor implicaţi în această producţie ilegală şi, mai presus de asta, tuturor complicilor în această exploatare ilegală. Toată lumea este responsabilă”, a declarat Branco pentru Screen Daily.

Între ei se numără Gilliam, compania de producţie Kinology, distribuitorul Ocean Films şi Festivalul de Film de la Cannes.

Este un caz unic, a mai spus Branco. „Filmul a fost făcut ilegal. Este pentru prima dată când văd atât de mulţi oameni implicaţi într-o misiune de a produce şi exploata un film fără a deţine drepturi”.

Victoria la Curtea de Apel din Paris a fost anunţată pe Twitter de fiul producătorului, avocatul Juan Branco.

Până în prezent, în Franţa, filmul regizat de Terry Gilliam, cu Adam Driver, Jonathan Pryce şi Olga Kurylenko în distribuţie, a fost vizionat de peste 110.000 de spactatori.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.