Artista Alessia Babrow a încercat să contacteze fără succes Oficiul filatelic al Sfântului Scaun de la Roma pentru a cere drepturi de autor, după ce Vaticanul a folosit una dintre operele sale fără autorizare. Ea a solicitat o compensaţie de 130.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alessia Babrow, o artistă italiană, reproşează Biroului Poştei Sfântului Scaun că i-a folosit una dintre lucrări fără autorizare pentru a ilustra o serie de timbre. 

În faţa tăcerii instituţiei catolice - care nu a precizat cui aparţine opera - în ciuda multiplelor solicitări, artista a cerut o compensaţie de 130.000 de euro. 

"Nu mi-a venit să cred. Am crezut că este o glumă", a explicat Alessia Babrow pentru Associated Press. "Adevăratul şoc a fost că nu te aştepţi la anumite lucruri din partea unor organizaţii", a adăugat ea. 

Opera în chestiune datată din 2019 reia în cheie contemporană "Înălţarea" de pictorul german Heinrich Hofmann. Pe trupul lui Hristos artista a adăugat o inimă şi a scris "Just Use It". Mesajul a fost imprimat şi pe alte desene. 

Lucrarea a apărut pe mai multe străzi din Roma la începutul anului 2019. Potrivit artistei, mesajul este menit să fie holistic şi nereligios. 

Massimo Olivieri, directorul Oficiului filatelic de la Vatican, a explicat presei italiene că a folosit fotografia pentru a ilustra colecţia de timbre de Paşte. Potrivit datelor, 80.000 de exemplare au fost editate şi vândute la preţul de 1,15 euro. Un al artist este cel care a recunoscut opera şi a avertizat-o pe Alessia Babrow. 

Sfântul Scaun nu a comentat cazul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.