Prima licitaţie din an, organizată joi de Artmark, a înregistrat vânzări de 100% pentru opere de artă semnate de Dali, Picasso, Magritte sau Matisse, completate de vinuri de colecţie, vechi de peste 100 de ani sau celebre în pivniţele colecţionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, la Palatul Cesianu-Racoviţă, în Licitaţia pivniţei de vinuri a unui restaurant bucureştean un Château Pétrus, Pomerol, din 1979, a fost adjudecat pentru 1.500 de euro, având preţul de pornire de 900 de euro, iar un lot de 4 sticle de Château Palmer, Margaux, a fost adjudecat contra sumei de 1.600 de euro.

"Costum pentru Tristan Nebunul" - Salvador Dali

Lucrarea "Femei din Avignon", semnată de Pablo Picasso, a fost adjudecată pentru 2.750 de euro, pornind de la 250 de euro, iar pentru 3.750 de euro a fost vândut "Vahine şi calul alb", de Paul Gauguin, care a avut un preţ de pornire de 300 de euro.

"Vahine şi calul alb" - Paul Gauguin

Litografia semnată de Salvador Dali "Costum pentru Tristan Nebunul" a fost vândută pentru 1.800 de euro, de la doar 250 de euro.

Licitaţia pivniţei de vinuri a unui restaurant bucureştean a avut vânzări totale de 27.940 de euro, în timp ce sesiunea dedicată graficii europene din două colecţii a avut vânzări de 90.950 de euro.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.