O vânătoare de cărţi va fi organizată de comunitatea locală de bloggeri Social Media Iaşi pentru a promova cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi - FILIT, care are loc între 4 şi 8 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când vine vorba de evenimente de calitate în Iaşi, bloggerii locali sunt primii care se alătură în susţinerea şi promovarea lor. Pentru că ne pasă de comunitatea ieşeană şi ştim că doar împreună putem mişca lucrurile în direcţia cea bună. Şi cum noi suntem mari iubitori de cărţi, iar meseria de blogger nu înseamnă doar a scrie, ci şi a citi, ne-am implicat cu mare drag şi entuziasm şi în a cincea ediţie FILIT. Şi pentru că meseria de blogger mai înseamnă şi să-i inspiri pe cei care te citesc, am dat drumul unei vânători de cărţi scrise de autorii FILIT, vânătoare prin care îndemnăm comunitatea să caute cărţile ascunse de noi prin oraş, să le citească şi să vină cu ele la FILIT, pentru a-i cunoaşte pe scriitori. Credem că implicarea bloggerilor în acest festival va aduce proiectului o mai mare vizibilitate online şi o mai mare aplecare către cărţi a cititorilor de bloguri”, a spus Andreea Ignat, coordonatoarea comunităţii locale de bloggeri Social Media Iaşi. 

Indicii despre unde se găsesc cărţile scrise de autorii prezenţi la FILIT se pot afla urmărind bloggerii înscrişi în campanie: Alexandra Alistar (www.viataestevis.blogspot.ro), Sorina-Georgiana Chirilă (www.zambetulsoarelui.wordpress.com), Andrei Cioată (www.falled.blogspot.ro), Miruna Copoiu (www.mirunasipoezie.wordpress.com),  Elena Druţă (www.elenascrie.blogspot.ro), Anamaria Ghiban (www.anamariaghiban.ro), Roxana Ichim (www.beautyideas.com), Alexandra Ignat (www.pauze-pentru-cafea.blogspot.com),  Andreea Ignat (www.andreeaignat.info), Bianca Ionel (www.biancaionel.com/blog), Theodora Istrati (www.theodoraistrati.wordpress.com), Diana Lupu (www.elydy.wordpress.com), Anda Elena Pintilie (www.saptepietre.ro), Dariana Pintilii (www.darianapintilii.ro), Maria-Elisa Podaru (www.lemondedelisa.com). 

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) va reuni anul acesta la Iaşi cunoscuţi scriitori din ţară şi din străinătate în perioada 4-8 octombrie, în cadrul unor evenimente deschise publicului larg.

Printre inivitaţi se regăsesc Svetlana Aleksievici şi Gao Xingjian (laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură), Jeff Lindsay, Jim Crace, Jonathan Coe, alături de zeci de scriitori şi poeţi români, precum şi traducători din lumea întreagă. La eveniment vor mai participa şi manageri culturali, editori, jurnalişti din ţară şi din străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.