Agenţii vamali spanioli au confiscat o schiţă Pablo Picasso în valoare de peste 450.000 de euro (381.000 de lire sterline) de la un pasager care a sosit pe aeroportul din Ibiza fără să declare opera de artă, a declarat biroul vamal al Spaniei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţii au găsit schiţa din 1966, numită "Trois personnages", pe 5 iulie în valiza unui bărbat care a sosit pe insula de vacanţă cu un zbor din Zurich, a anunţat biroul într-un comunicat.

Pasagerul a spus că opera de artă este o copie simplă şi le-a prezentat agenţilor o chitanţă scrisă de mână de 1.500 de franci elveţieni (1.280 de lire sterline), pe care a spus că a plătit-o pentru aceasta.

Însă agenţii vamali au găsit în fundul valizei o altă chitanţă, de la o galerie de artă din Zurich, pentru 450.000 de franci elveţieni (454.000 de euro), cu referire la o lucrare a lui Pablo Picasso numită "Trois personnages".

Potrivit unei analize preliminare efectuate de experţi în artă, schiţa a fost într-adevăr o lucrare a pictorului spaniol şi „preţul practicat de galerie este în concordanţă cu preţul pieţei”, se arată în comunicat.

Această primă evaluare ar trebui confirmată printr-o analiză „mai exhaustivă” folosind „tehnici avansate”, a adăugat acesta.

Pasagerul se confruntă cu posibile acuzaţii de contrabandă pentru că nu a declarat un obiect de valoare atunci când a intrat în Spania.

Biroul vamal a spus că l-au ales pentru interogatoriu după ce a primit un pont de la omologii lor elveţieni că transporta o piesă de artă în condiţii „suspecte”.

Unul dintre cei mai faimoşi artişti ai secolului al XX-lea, Pablo Picasso şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Franţa, murind acolo în 1973.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.