Conducerea Ringier România anunţă că ziarul Libertatea, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va extinde în continuare oferta digitală, executând în acelaşi timp măsuri interne de reducere a costurilor pentru a asigura un viitor sustenabil pentru companie, după ce a constatat o scădere a vânzărilor de print ale Libertatea cu 64% din 2018. Cătălin Tolontan îşi încheie colaborarea cu această companie, scrie paginademedia.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine după ce Cătălin Tolontan a fost îndepărtat iniţial de la Gazeta Sporturilor, în urmă cu o lună.

În comunicatul de presă, Ringier anunţa că trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare strategică. Potrivit paginademedia.ro, ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, redactor-şef adjunct, au fost şi ele date afară.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi deservită de GSP.ro, important brand de presă sportivă, pentru a servi mai bine publicul sportiv.

Între timp, veniturile digitale au ajuns să depăşească veniturile din print şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, a decis să se angajeze într-o schimbare strategică către digital, se arată într-un comunicat al Ringier România.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale pentru a identifica paşii necesari pentru a construi o redacţie de ştiri axată pe digital. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.