Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă publică marţi, nu a mai prelungit licenţa postului Realitatea TV. CNA a aprobat însă modificarea licenţei Realitatea Plus, operată de compania Geopol International, a lui Cozmin Guşă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Imediat după ce CNA a respins prelungirea cu nouă ani a licenţei televiziunii de ştiri Realitatea TV, forul a analizat o cerere de la Geopol International, compania lui Cozmin Guşă care are licenţa pe Realitatea Plus, anunţă Pagina de media.

Geopol a cerut ca Realitatea Plus să aibă aceeaşi structură de programe ca cea de până acum a Realitatea TV.

Cererea a fost admisă de CNA, în unanimitate.  

Realitatea PLUS emite din 2015, însă este prezent doar în câteva reţele de cablu locale. Reprezentanţii postului au transmis că reprezentanţii Realitatea Plus sunt în discuţii cu UPC şi RCS.

- Realitatea TV a fost lansat în 2001.

Potrivit paginademedia.ro, membrii CNA au analizat cererea de prelungire a licenţei postului de televiziune, însă au votat împotrivă întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentaţia necesară. 

Realitatea Media, aflată în insolvenţă de opt ani, nu are un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal necesar prelungirii licenţei audiovizuale. 

Au existat doar patru voturi pentru prelungirea licenţei, din cei zece membri prezenţi, deşi era nevoie de cel puţin şase pentru ca cererea să fie admisă.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis şi Răsvan Popescu au fost "pentru". "Împotrivă" au fost Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălaşa, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu. Orsolya Borsos s-a abţinut.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.