Cântăreaţa şi compozitoarea Margareta Pâslaru spune că Stela Popescu, "o mare personalitate”, nu va muri niciodată, ci va rămâne prin arta ei, în timp ce actorul Mircea Diaconu afirmă că Stela Popescu "a fost ca o flacără tot timpul”, cu un temperament de invidiat. Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, i-a adus un omagiu actriţei Stela Popescu, despre care spune că va rămâne în memoria noastră prin lucrurile "minunate” realizate într-o viaţă dedicată artei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul Dorel Vişan: Nu poţi să ţi-o aminteşti pe Stela Popescu decât ca o artistă unică. Nu semăna decât cu ea

Actorul Dorel Vişan i-a adus un omagiu Stelei Popescu, despre care spune că a fost o artistă unică, uriaşă, "croită” pentru teatrul de estradă.

Contactat telefonic, Dorel Vişan a spus: "Nu poţi să ţi-o aminteşti pe Stela Popescu decât ca o artistă unică. Nu semăna decât cu ea. Era una dintre actriţele uriaşe. Era croită pentru teatrul de estradă, pentru scheciuri superbe, pe care le spunea cu frumuseţe”.

Stela Popescu a colaborat, a mai afirmat Vişan, şi cu "scriitori mari, care au făcut adevărate texte de comedie”.

 

"Comedia este un gen foarte serios. Ca să faci pe cineva să râdă, trebuie să ai o dispoziţie specială, să înţelegi tu - în primul rând - ce spui. Ea a fost specială! A avut locul ei în teatrul lui Arşinel, care a ajutat-o mult, este o artistă care va rămâne în memoria publicului pentru seriozitatea ei şi sufletul ei deschis”, a adăugat Vişan.

Mircea Diaconu, despre Stela Popescu: A fost ca o flacără tot timpul

Mircea Diaconu şi-a exprimat regretul pentru decesul actriţei Stela Popescu, declarând, joi, pentru Agenţia de presă News.ro, că artista „a fost ca o flacără tot timpul”, cu un temperament de invidiat.

Diaconu a precizat că o aprecia pe Stela Popescu, deşi nu au lucrat niciodată împreună, în film sau tetru.

„Nu am lucrat niciodată cu ea, nici la film, nici la teatru. Ea a fost pe tronsonul varieté şi nu ne-am intersectat. Dar, fireşte, suntem puţini, ne ştim între noi. Chiar nu îmi vine să cred, pur şi simplu! Cum s-a stins aşa, parcă dintr-odată, pentru că era de o vioiciune şi tot timpul temperamentul ei a fost absolut de invidiat şi hazul şi umorul ei. A fost ca o flacără tot timpul. Pur şi simplu chiar poţi să spui că s-a stins, dat fiind că aşa a trăit, ca o flacără. Îmi pare rău”, a spus el.

Actorul Dorel Vişan: Nu poţi să ţi-o aminteşti pe Stela Popescu decât ca o artistă unică. Nu semăna decât cu ea

Actorul Dorel Vişan i-a adus un omagiu Stelei Popescu, despre care spune că a fost o artistă unică, uriaşă, „croită” pentru teatrul de estradă.

Contactat telefonic, Dorel Vişan a spus: „Nu poţi să ţi-o aminteşti pe Stela Popescu decât ca o artistă unică. Nu semăna decât cu ea. Era una dintre actriţele uriaşe. Era croită pentru teatrul de estradă, pentru scheciuri superbe, pe care le spunea cu frumuseţe”.

Stela Popescu a colaborat, a mai afirmat Vişan, şi cu "scriitori mari, care au făcut adevărate texte de comedie”.

"Comedia este un gen foarte serios. Ca să faci pe cineva să râdă, trebuie să ai o dispoziţie specială, să înţelegi tu - în primul rând - ce spui. Ea a fost specială! A avut locul ei în teatrul lui Arşinel, care a ajutat-o mult, este o artistă care va rămâne în memoria publicului pentru seriozitatea ei şi sufletul ei deschis”.

Margareta Pâslaru, despre Stela Popescu: Cred că mari personalităţi ca ea nu dispar. Va rămâne prin arta ei

Cântăreaţa şi compozitoarea Margareta Pâslaru, impresionată de vestea morţii Stelei Popescu, a declarat pentru News.ro că actriţa, „o mare personalitate”, nu va muri niciodată, ci va rămâne prin arta ei.

„Am auzit şi nu îmi vine să cred. Am crezut că este o glumă de prost gust... La vitalitatea ei... Doamne, vară de vară la Boema împreună... Nu ştiam că este bolnavă sau că s-a întâmplat ceva. O mare artistă!”, au fost primele cuvinte ale Margaretei Pâslaru.

Artistele au colaborat recent, pentru un proiect muzical iniţiat de Margareta Pâslaru.

„Am colaborat recent, când ea a cântat o compoziţie proprie pentru albumul «Stelele filmului cântă» în beneficiul actorilor cu probleme de sănătate. Cred că mari personalităţi ca ea nu dispar, nu mor niciodată. Ea va rămâne prin arta ei”, a mai spus Margareta Pâslaru.

Ministrul Culturii, despre Stela Popescu: Ne ramân în amintire lucrurile minunate realizate într-o viaţă dedicată artei

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, i-a adus un omagiu actriţei Stela Popescu, despre care spune că va rămâne în memoria noastră prin lucrurile „minunate” realizate într-o viaţă dedicată artei.

„S-a stins Stela Popescu... O ştiu personal, de când umblam pe sub masa la care stătea. Acum câteva zile ne-am vazut la mine la birou, plină de energie şi de idei de proiecte. Astăzi, nu mai este, dar ne ramân în amintire lucrurile minunate realizate într-o viaţă dedicată artei.
Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Lucian Romaşcanu pe pagina lui de Facebook.

Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.

Născută la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători, şi-a început cariera în teatru şi film în 1956.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.