Ministrul Culturii, Raluca Turcan, anunţă, luni, seară, că, la 1 noiembrie, va fi lansat un apel de finanţare pentru sprijinirea sectorului cultural independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministerul Culturii a transmis, într-un comunicat d epresă, că apelul de finanţare va fi deschis în perioada 1 noiembrie 2023 (ora 10:00) - 1 decembrie 2023 (ora 10:00).

Depunerea cererilor de finanţare se va realiza exclusiv online, în sistemul electronic disponibil pe adresa https://schemacovid.cultura.ro, fiind necesară crearea, în prealabil, a unui cont de utilizator. 

Ministerul Culturii recomandă solicitanţilor parcurgerea cu atenţie a Procedurii de implementare şi a Anexelor aferente Schemei de ajutor minimis în vederea stabilirii eligibilităţii potenţialilor beneficiari şi, implicit, a pregătirii cererii de finanţare şi a tuturor documentelor solicitate.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Sectorul cultural independent este unul dintre acele domenii de activitate care a avut cel mai mult de suferit în cursul ultimilor ani, ca urmare a restrângerii activităţii din pandemie. Ca ministru al Culturii, consider că respectarea angajamentelor asumate de statul român faţă de cei care activează în acest sector este urgentă şi obligatorie”, a scris, luni seară, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ministrul Culturii anunţă că schema de minimis se va aplica odată cu deschiderea, la 1 noiembrie, a apelului de finanţare pentru perioada 2023 – 2024, ceea ce înseamnă punerea în practică a măsurilor atât de aşteptate de industrie.

Potrivit lui Turcan, bugetul total alocat este de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro).

Sprijinul financiar maxim acordat unei întreprinderi/ întreprinderi unice reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.