”Maratonul Informării”, eveniment organiat în premieră, va avea loc, sâmbătă, la Biblioteca Naţională din Bucureşti. Timp de 12 ore, între orele 10.00 şi 22.00, medici, specialişti şi cercetători vin în platourile amenajate aici pentru a oferi informaţii şi explicaţii în privinţa vaccinării împotriva Covid-19, anunţă Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Timp de 12 ore, zeci de medici şi specialişti vor oferi live, la Biblioteca Naţională a României, informaţii şi explicaţii în privinţa vaccinării împotriva COVID-19. Maratonul Informării are ca scop principal susţinerea informării cu privire la vaccinare din surse medicale, pe baza dovezilor ştiinţifice, explicate pe înţelesul populaţiei. Proiectul îşi propune să sprijine populaţia în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele ştiinţifice, în privinţa vaccinării împotriva COVID-19”, a transmis CNCAV.

Maratonul Informării va fi structurat pe sesiuni de câte o oră şi jumătate fiecare, la care vor lua parte 4-6 medici dintr-una sau mai multe specialităţi.

La ora 15:30, va fi organizată o conferinţă de presă, la care vor lua parte şef. lucr. dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV şi prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti

ŞTIRE INIŢIALĂ: "Maratonul Informării" va putea fi urmărit online, pe platforma social media RO Vaccinare, pe platforma Ministerului Culturii şi pe pe cea a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti

”La nivelul Ministerului Culturii am luat parte activ, prin instituţiile din subordine, la maratoanele de vaccinare, iar acum la cel de informare. Vă invit să urmăriţi acest maraton, să folosiţi surse medicale specializate pentru a vă documenta cu privire la singura modalitate dovedită ştiinţific pe care o avem la îndemână pentru a limita şi chiar opri răspândirea virusului. Astfel, veţi putea lua cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi. Este nevoie de implicarea tuturor în lupta cu virusul SARS-CoV-2, care face ravagii în rândul românilor. Această implicare nu trebuie să se limiteze doar la decizia de a ne vaccina. Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea dezinformării care este, din păcate, atât de răspândită în această perioadă", a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

„Maratonul Informării” este organizat de către Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti şi Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.