Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat, luni, de către compania Rompetrol cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere SA anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că, din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic al distribuitorului SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL, emiterea rovinietelor şi a peajelor în reţeaua acestuia nu este posibilă. Imediat ce problemele vor fi remediate, CNAIR va reveni cu o informare în acest sens”, a transmis CNAIR. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) anunţă, luni, că a fost informat cu privire la un incident de securitate cibernetică la Rompetrol. 

”Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice”, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfăşoară normal, clienţii având la dispoziţie opţiunea plăţii în numerar sau prin card bancar. 

Echipa Directoratului se află în contact permanent cu organizaţia afectată pentru remedierea problemei, oferind asistenţa necesară în acest caz. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.