Frédéric Chaslin, considerat unul dintre cei mai importanţi dirijori ai lumii, va conduce orchestra Operei Naţionale Bucureşti în calitate de invitat extraordinar în reprezentaţia de sâmbătă, ora 18:30, a spectacolului „Faust” de Charles Gounod.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994 şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim din 1999 până în 2002, Frédéric Chaslin a fost constant invitat la pupitrul dirijoral al celor mai prestigioase teatre lirice din lume, precum Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra Garnier. Din 1999 până în 2020, a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena, timp în care a dirijat peste 250 de spectacole.

După reprezentaţia de la pupitrul dirijoral al Operei Naţionale Bucureşti, Frédéric Chaslin este invitat la Teatro alla Scala - în „La Gioconda”, de Amilcare Ponchielli, la Teatro La Fenice - în „Faust”, de Charles Gounod, la Teatro Lirico di Cagliari - în „La fille du régiment”, de Gaetano Donizetti, şi la Opéra Royal de Wallonie-Liège - în „Mignon”, de Ambroise Thomas.

Premiera absolută a operei „Faust” de Charles Gounod a avut loc în anul 1859, pe scena Théâtre Lyrique din Paris.

Titlul a devenit rapid una dintre cele mai de succes producţii pariziene ale tuturor timpurilor, interpretată de peste o mie de ori în capitala franceză până la dispariţia compozitorului său, în anul 1893. „Faust” a rămas în istoria artei lirice ca titlul care a inaugurat în anul 1883 Metropolitan Opera din New York.

Biletele pentru reprezentaţia de la Bucureşti pot di cumpărate de pe tickets.operanb.ro şi de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.