Editura Polirom pregăteşte pentru luna octombrie a acestui an primul volum al celui mai recent proiect editorial al istoricului israelian Yuval Noah Harari, „Unstoppable Us/ Suntem de neoprit”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciclul „Unstoppable Us/Suntem de neoprit” a fost anunţat în premieră, miercuri, la Târgul de Carte pentru Copii de la Bologna şi va apărea în patru volume în colecţia de carte pentru copii a Editurii Polirom - „Junior”, seria „Istorie”.

Primul volum, „Suntem de neoprit. Cum am luat în stăpânire lumea”, cu ilustraţii de Ricard Zaplana Ruíz, va apărea în librăriile din România în octombrie 2022.

Din savanele Africii până pe gheţurile Groenlandei, planeta Pământ este stăpânită de oameni. Dar cum am ajuns să fim atât de puternici? Suntem de neoprit dezvăluie faptul că oamenii au o superputere şi că au folosit-o pentru a crea lucruri stranii şi misterioase - de la năluci şi spirite la guverne şi corporaţii. Păşeşte pe urmele oamenilor care şi-au început călătoria din Africa, iar pe parcurs vei afla cum ne-a micşorat focul stomacul, ce ne spune fotbalul despre calitatea de a fi om şi de ce banii sunt basmul cel mai de succes din toate timpurile. Iată povestea omenirii aşa cum nu ai mai auzit-o niciodată, cu pitici, şerpi uriaşi, un Mare Spirit-Leu care sălăşluieşte deasupra norilor şi degetul unui copil de acum 50.000 de ani care dezleagă misterele originilor omului.

În această carte pentru copii, captivantă şi plină de culoare, un public cu totul nou face cunoştinţă cu stilul inconfundabil al lui Yuval Noah Harari, autorul bestsellerului Sapiens. Epopeea adevărată din Suntem de neoprit poate fi savurată de orice cititor între 9 şi 99 de ani.

Yuval Noah Harari a obţinut doctoratul în istorie la University of Oxford şi este profesor de istorie universală în cadrul Departamentului de Istorie al Universităţii Ebraice din Ierusalim. Cartea sa „Sapiens”, publicată iniţial în Israel în 2011, a fost tradusă în peste patruzeci de limbi. Timp de peste şase luni s-a aflat pe lista bestsellerurilor Sunday Times şi a fost de asemenea în topul bestsellerurilor New York Times.

De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut: „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” (2017), „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului” (2018), „21 de lecţii pentru secolul XXI” (2018), „Sapiens. O istorie grafică, volumul I: Naşterea omenirii” (2020), volumul II: Stâlpii civilizaţiei” (2021) - amândouă împreună cu David Vandermeulen şi Daniel Casanave.

Ricard Zaplana Ruiz este ilustrator şi designer şi s-a născut la Barcelona. A ilustrat numeroase cărţi şi reviste pentru copii şi adolescenţi, inclusiv seriile de benzi desenate „Lego Star-Wars” şi „Tigger-Disney”; de asemenea, a lucrat la realizarea unor animaţii pentru micul şi marele ecran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.