Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din România a desemnat cei mai buni artişti pentru anul 2015, în cadrul unei festivităţii de decernare a premiilor ce a avut loc, marţi, în Sufrageria Regală a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), unde au primit titlul de “Prieteni ai Artelor”, între alţii, Horia Roman Patapievici şi Radu Boroianu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment au participat Petru Lucaci, preşedintele UAP din România, care le-a înmânat diplomele premianţilor, dar şi Călin Stegerean, directorul Muzeului Naţional de Artă al României, şi Consiliul Director al Uniunii Artiştilor Plastici.

Marele Premiu a fost câştigat de Cornel Brudaşcu, în timp ce premiul de Excelenţă i-a revenit lui Ioan Sbârciu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Premiul pentru Pictură a fost câştigat de doi artişti - Felix Aftene şi Corneliu Vasilescu, în timp ce premiul pentru Sculptură i-a fost acordat lui Darie Dup.

Câştigătorul premiului pentru Grafică a fost Dragoş Pătraşcu, în timp ce premiul pentru Arte Decorative a fost împărţit de doi artişti - Arina Ailincăi şi Mihai Ţopescu.

Premiul pentru Critică a fost câştigat de Livianei Dan, premiul pentru Artă Plastică Religioasă şi Restaurare, de Doina Mihăilescu, iar premiul pentru Artă în Spaţiul Public, de Dan Acostioaei.

Premiul pentru Multimedia i-a revenit Patriciei Teodorescu, iar premiul pentru Tineret, Mariei Sicoie.

Premiul Juriului a fost împărţit de Cristiana Popescu Russu şi Suzana Dan, în timp ce premiul Revistei Arta a revenit artiştilor Olimpiu Bandalac şi Nicolae Comănescu.

Premiul “Ion Atanasiu Delamare” acordat de Ritul Scoţian Antic şi Acceptat din România i-a revenit lui Beniamin Popescu.

Uniunea Artiştilor Plastici din România a acordat şi Titlul de “Prieteni ai Artelor”  mai multor personalităţi publice, ca semn de recunoaştere pentru sprijinul acordat artiştilor vizuali.

La ediţia din a acest an a Premiilor UAP, “Prieteni ai Artelor” au fost: Mihai Constantin, Mirela Giodea, Ioan Vulpescu, Mihaela Păun, Nicolae Vrâncean, Traian Dobrinescu, Constantin Boromiz, Adela Virgolici, Horia Roman Patapievici şi Radu Boroianu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.