Arheologii egipteni au descoperit un set de artefacte la Templul Faraonilor, o structură veche aflată la 90 de kilometri est de Alexandria, scrie artnews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artefactele ar fi fost folosite la ritualuri religioase şi ar putea oferi date despre unele ceremonii care au avut locla templu acum în jur de 2.700 de ani. 

Descoperirea a fost anunţată de Ministerul Turismului şi Antichităţilor, la începutul săptămânii. Mustafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a spus că este "o descoperire importantă". 

Printre obiectele găsite sunt bucăţi de fildeş sculptate pentru a semăna cu femei care purtau obiecte, statui ale lui Taweret, zeiţa maternităţii cunoscută sub numele de "Măreaţa", arzătoare de tămâie realizate din faianţă, un fel de ceramică glazurată, o bucată de aur sculptată pentru a semăna cu ochiul lui Wadjet, zeiţa Egiptului de Jos, şi un scaun de maternitate. Arheologii cred că aceste artefacte ar fi fost folosite la ceremonii care o onorau pe Hathor, zeiţa fertilităţii. 

Unele obiecte sunt inscripţionate cu numele lui Psamtik I, care a domnit ca rege al Egiptului din 664 î.e.n. până în 610 î.e.n., în timpul dinastiei a 26-a, precum şi a regilor Wahibre Ibiau, care a condus în 1670 î.e.n., în timpul dinastiei a XIII-a, şi a lui Ahmose al II-lea, care a murit în 526 î.e.n. şi este considerat ultimul mare rege al dinastiei a 26-a.

Arheologii au mai descoperit ceea ce este descris ca un „prag mare de calcar” care a inclus o fântână ce odinioară conţinea apă sfinţită. Această structură include, de asemenea, o cadă, o baie şi un loc unde apa ar putea fi încălzită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.