Un top al culturii pop din anii ’80 prezentat de Rob Lowe, dezvăluirea unor comori pierdute ale Egiptului şi minuni ascunse ale Europei fac parte din programele ce au premiera în ianuarie la posturile National Geographic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

National Geographic

„Top 10: Anii ’80” va fi difuzat începând cu 7 ianuarie, în fiecare vineri, de la ora 20:00.

Actorul Rob Lowe revizitează cele mai importante aspecte ale culturii pop din anii '80 în timp ce enumeră top zece jucării, reclame, gadget-uri, fast-food, ţinute de stradă şi momente speciale ale deceniului. De la lansarea MTV şi Apple Macintosh, până la moartea lui Teddy Ruxpin şi Wendy’s Super Bar, „Top 10: Anii ’80” retrăieşte priveliştile, sunetele şi gusturile acestei epoci emblematice şi de impact.

Serialul „Fabrica de mâncare”, cu detalii din culisele liniilor de producţie din America, va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 19:00.

Fiecare episod analizează câte un preparat popular sau băutură - de la burgeri, sirop de ciocolată, salsa la bere. Seria oferă o incursiune prin bucătării artizanale şi facilităţi de producţie în masă.

Serialul documentat „Invenţii şi inventatori” va putea fi urmărit în fiecare marţi, de la ora 21:00, începând cu 11 ianuarie.

Sunt prezentate cele mai fascinante invenţii din lume, dar şi carismaticii creatori ai acestora.

În „Dinozauri în Alaska”, o echipă de paleontologi îndrăzneţi se îndreaptă spre sălbăticia îngheţată, care le devine acasă timp de 2 săptămâni. Ei cred că au găsit ceva cu adevărat unic, nedescoperit şi inovator, o lume pierdută a dinozaurilor din Alaska. Programul va fi difuzat pe 15 ianuarie, de la ora 21:00.

„Comori pierdute ale Egiptului” va debuta pe 23 ianuarie şi va putea fi urmărit în fiecare duminică, de la ora 21:00.

Serialul urmăreşte echipele internaţionale de arheologi în timp ce explorează comorile pierdute ale Egiptului. Printre săpături, este oferit acces fără precedent în prima linie a arheologiei, pentru a urmări exploratorii moderni în timp ce se luptă cu terenul inospitalier şi căldura toridă pentru a face cele mai importante descoperiri ale vieţii lor.

(Foto: Windfall Films - Ian Glatt)
(Foto: Windfall Films - Ian Glatt)

Pe 31 ianuarie, de la ora 22:00 va fi difuzat „AZF: Explozie fatală”. În fabrica AZF din Toulouse (Franţa), un depozit de aproximativ 300 de tone cu azotat de amoniu a explodat pe 21 septembrie 2001, la ora 10:17, rănind mii de oameni şi luând 32 de vieţi. Douăzeci de ani mai târziu, imagini neprezentate până acum şi interviuri nepublicate prezintă, minut cu minut, acest dezastru industrial, cel mai mare din istoria Franţei de după Al Doilea Război Mondial.

National Geographic Wild

În fiecare duminică, de la ora 19:00, va fi difuzat „Minunile ascunse ale Europei”.

Există ţări din Europa care sunt adesea trecute cu vederea ca locaţii de realizare a filmelor de istorie naturală. Această serie prezintă patru ţări cu o frumuseţe naturală remarcabilă şi o bogată si fascinantă faună.

(Foto: Off The Fence Productions)
(Foto: Off The Fence Productions)

Spectacolul naturii sălbatice alături de cele mai incredibile şi ciudate apariţii ale regnului animal vin la National Geographic Wild din adâncurile oceanelor şi din Asia. Aceste specii ciudate, rare şi neobişnuite se contorsionează în cele mai neaşteptate feluri şi dezvoltă adaptări incredibile pentru a supravieţui. Programul „Sălbatic şi ciudat” cuprinde premierele „Ciudaţii oceanului”, „Ciudaţii Asiei“ şi „Monştrii sălbatici”, în fiecare miercuri, de la 19:00.

„Veterinar în Yukon 7” va putea fi urmărit pe 31 ianuarie, de la ora 19:00. Fiecare zi este o provocare unică pentru dr. Michelle Oakley, singurul veterinar priceput la toate speciile pe o rază de sute de kilometri în Yukon. Fie că luptă cu bizoni, urmăreşte ibecsi în munţi, efectuează operaţii pe un gluton sau înfruntă condiţii necruţătoare pentru a elibera viţeii de elan în sălbăticie, dr. Oakley face tot ce este necesar pentru a menţine animalele aflate în grija ei în sănătoase şi în siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.