Un tablou semnat Francis Bacon, estimat la 60 de milioane de lire sterline, va fi expus publicului pentru prima dată în 45 de ani şi licitat luna viitoare, pe 6 octombrie, la Christie's Londra, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Study of Red Pope 1962", a fost expus la Paris în 1971, la şase luni după ce a fost pictat, şi apoi la Dusseldorf în anul următor. Este ultimul tablou pictat de Bacon din seria dedicată suveranilor pontifi. 

Tabloul s-a aflat în posesia unui colecţionar privat european din 1973 şi va fi scos la licitaţie de casa Christie's în octombrie. 

Pentru realizarea lui, Bacon s-a inspirat după capodopera lui Diego Velázquez din 1650 - "Portrait of Pope Innocent X".

Artistul a adăugat în această pânză o reflecţie a unui alt personaj în oglindă - George Dyer, partenerul lui. La mai puţin de două zile după retrospectiva Bacon de la Paris  deschisă în 1971, Dyer s-a sinucis. 

Tabloul va rămâne expus la Christie's până pe 30 septembrie.

Preţul record plătit pentru un Bacon la casele de licitaţie a fost de 142 de milioane de dolari (89 de milioane de lire sterline) pentru un triptic cu portretul lui Lucian Freud, care s-a vândut în 2013. 

Francis Bacon (28 octombrie 1909 - 28 aprilie 1992) a fost unul dintre cei mai importanţi pictori ai secolului al XX-lea. Opera lui, realizată pe suprafeţe mari, are ca teme principale suferinţa corpului omenesc, deformat de violenţa vieţii de fiecare zi, într-o existenţă lipsită de sens şi de posibilităţi eliberatoare.

Pictor al violenţei, cruzimii şi tragediei, Francis Bacon nu a ezitat însă să exprime în operele sale şi admiraţia pentru Diego Velasquez, Vincent van Gogh şi Pablo Picasso sau prietenia pe care o purta unor personalităţi moderne, precum Lucian Freud şi Mick Jagger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.