Un tablou rar pictat de Pablo Picasso, estimat la 50 de milioane de dolari, a fost prezentat în Hong Kong, marţi, în debutul unui turneu expoziţional global, înainte de a fi scos la licitaţie pentru prima dată, în Londra, de casa Sotheby's, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura, cu titlul „Femme au beret et a la robe quadrillee”, o reprezintă pe Marie-Therese Walter, iubita franceză a artistului Pablo Picasso.

Marie-Therese Walter a fost iubita şi muza lui Picasso, pe vremea când ea avea vârsta de 17 ani. Ea s-a sinucis în anul 1977, la 4 ani după moartea pictorului. 

Picasso a pictat acest portret la câteva luni după ce a pictat tabloul „Guernica" în 1937, în Spania devastată de războiul civil.

Portretul ar explora relaţia lui Picasso cu Walter în timp ce artista franceză Dora Maar a devenit noua lui iubită, potrivit casei de licitaţii Sotheby's.

Maar a fost, de asemenea, subiectul unei lucrări a lui Picasso din acelaşi an – „The Weeping Woman”.

Tabloul „Femme au beret et a la robe quadrillee” va fi expus în Hong Kong până vineri, după care va fi expus în Taipei, New York şi Londra. Va fi scos la licitaţie pe 28 februarie în Londra.

În luna noiembrie, 100 de desene realizate de Pablo Picasso în anii 1930 au fost vândute într-o licitaţie la Paris pentru 1,9 milioane de euro, echivalentul a 2,2 milioane de dolari, de un colecţionar american care a dorit să rămână anonim.

Picasso a deţinut recordul mondial pentru cea mai valoroasă piesă de artă vândută la licitaţie, cu „The Women of Algiers (Version 0)”, care a fost adjudecată pentru 179,4 milioane de dolari la un eveniment organizat în 2015, la New York, de casa Christie's.

Însă, în noiembrie, lucrarea „Salvator Mundi" semnată de Leonardo da Vinci a stabilit un nou record, după ce a fost adjudecată la New York pentru 450,3 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.