Un tablou de Alfred Sisley, apărut pe piaţă în timpul unei succesiuni şi proprietate a unei familii de aproape 130 de ani, a fost vândut, sâmbătă, contra sumei de 250.100 de euro (taxe incluse), la Bourg-en-Bresse, a anunţat pentru AFP curatorul Bénédicte Girard-Claudon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Redescoperirea" acestui tablou, care este semnat de Sisley dar încă neautentificat, a fost făcută de comisarul licitaţiei cu ocazia unei succesiuni la Ain. Această operă a pictorului englez (1839-1899), născut la Paris şi care a lucrat în Franţa, a fost estimată între 200.000 şi 300.000 de euro. 

Datat 1892, tabloul este în perfectă stare şi prezintă vedere către Rue des Fossés din Moret-sur-Loing, unde a trăit pictorul impresionist care va cunoaşte gloria postum. 

"Acest tablou reprezintă perfecţiunea! Când vedem calitatea şi inteligenţa culorilor, ne dăm seama până la ce punct era un mare pictor", a sublinait Girard-Claudon.

"Proprietarii sunt descendenţi ai lui Alfred Ernst, un critic muzical şi artistic, care era rudă cu Charles Cottet, pictor care a expus cu Sisley la salonul din 1890", a precizat pentru AFP expertul în tablouri de maestru Marc Ottavi. 

Acest tablou, care "a putut fi cumpărat de Ernst pentru a-l ajuta pe Sisley care a trăit mereu în mizerie", a rămas în aceeaşi familie "timp de 130 de ani". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.