Tabloul "Enfant", pictat de Pablo Picasso în 1947, a fost estimat la 1,5 milioane de euro şi va fi scos pentru prima oară la licitaţie, luni, la Hôtel Drouot din Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul provine dintr-o colecţie veche a fiicei lui Picasso, Maia. 

Pânza maestrului cubist intitulată "Enfant", datată pe spate 30 aprilie 1947, va stârni curiozitatea unui număr însemnat de colecţionari, potrivit Drouot. 

Pe piaţa de artă, se aşteaptă ca acest tablou să atingă un preţ record. De altfel, "Les Femmes d’Alger" din 1955 a fost adjudecată la New York în 2015 pentru 160 de milioane de dolari (152 de milioane de euro), fiind cea mai scumpă lucrare de artă vândută la licitaţie până atunci. 

"Este o onoare şi un privilegiu", a declarat comisarul sesiunii. 

Pânza a putut fi admirată în timpul unei expoziţii Picasso la Dusseldorf şi la Staatsgalerie din Stuttgart.

Lucrarea este nesemnată dar autentificată. Ea a făcut parte din colecţia Maya Widmaier Picasso, fiica celebrului artist. "Enfant se înscrie în linia cubistă a maestrului. Cele câteva trăsături negre pe fond gri reprezintă o fată şi lasă să se întrevadă stilul pe care artistul l-a avut în jurul anului 1946", a adăugat comisarul. 

Pablo Picasso (1881-1973) a fost una dintre cele mai puternice personalităţi culturale ale lumii, un geniu al secolului al XX-lea, pictor, sculptor, gravor, ceramist. A studiat artele frumoase la Academia din San Fernando, una dintre cele mai cunoscute şcoli de artă spaniole. Tabloul ”Domnişoarele din Avignon” marchează începutul perioadei cubiste.

A pictat ”Femei alergând pe plajă”, în 1922, şi ”Naiul”, în 1923 - considerat unul dintre cele mai importante tablouri din perioada clasicistă. Celebrul ”Guernica” (1937) a fost prezentat la Expoziţia Mondială din Paris. Picasso a lucrat enorm, a devenit popular şi a strâns o avere considerabilă. A murit la Mougins şi a fost înmormântat pe proprietatea sa, Chateau Vauvenargues.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.