Tabloul "Warrior" de Jean-Michel Basquiat a fost adjudecat marţi la preţul de 41,8 milioane de dolari, la o licitaţie organizată de Christie's Hong Kong şi difuzată în direct pe internet, devenind opera de artă occidentală cea mai scumpă vândută vreodată în Asia, potrivit casei de licitaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul de vânzare final al acestei opere din 1982 este superior estimărilor, care l-au fixat între 31 şi 41 de milioane de dolari. 

Tabloul, pictat în acrilic şi pe un panou din lemn, este considerat în lumea artei o operă-simbol a artistului american. 

Ea a fost vândută după "o luptă intensă la licitaţie de 10 minute între Hong Kong şi New York", a indicat Christie's într-un comunicat.

Tabloul a fost interpretat ca o operă semi-autobiografică a lui Basquiat, care punea accentul pe inegalităţile din societate şi absenţa reprezentării negrului din lumea artei. 

Pictura a fost vândută în 2012 unui colecţionar american la Sotheby's Londra pentru 8,7 milioane de dolari, dar preţul ei a crescut odată cu cererile pentru tablouri ale maestrului occidental în Asia. 

"Warrior de Jean-Michel Basquiat este un portret impozant, care demonstrează pe deplin de ce artistul este văzut ca unul dintre cei mai importanţi pictori" din ultimii cincizeci de ani, potrivit casei de vânzări. 

Renumele lui Basquiat a căpătat noi valenţe în ultimii ani, alimentând preţuri exorbitante ale operelor lui la licitaţii. Unul dintre desenele sale, intitulat "Untitled (Head)", s-a vândut contra sumei de 15,2 milioane de dolari la Sotheby's New York, anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.