Un tablou realizat de Eric William Ravilious, unul dintre cei mai apreciaţi artişti britanici, considerat pierdut de 82 de ani, va fi expus în Hastings, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mackerel Sky”, de Eric William Ravilious, a fost vândut unui colecţionar privat în 1939, la un an după ce a fost pictat, pentru 15 guinee. Actualul proprietar îl va împrumuta galeriei Hastings Contemporary pentru expoziţia „Seaside Modern”.

Curatorul şi istoricul de artă James Russell a spus că reapariţia picturii este „o veste nemaipomenită pentru fanii lui Ravilious”.

„Nestemata din 1938, «Mackerel Sky», a fost considerată pierdută mulţi ani, dar a reapărut acum şi va face parte din expoziţia mea”, a scris el pe Twitter.

Lucrarea, cu dimensiuni de 75 cm x 55 cm, are o valoare estimată la cel puţin 250.000 de lire sterline, potrivit experţilor galeriei.

În 2018, o altă pictură a lui ce nu mai fusese văzută din anii războiului a fost vândută pentru o sumă similară.

Ravilious, care a crescut în East Sussex, a fost artist de război, faimos pentru acuarelele sale.

„Mackerel Sky” este unul dintre cele aproximativ 30 de tablouri ale lui Ravilious din anii 1920 - 1930 a căror existenţă nu mai poate fi confirmată de comunitatea artistică, deoarece multe au dispărut sau au fost distruse în Al Doilea Război Mondial.

Ravilious a murit în 1942, la vârsta de 39 de ani, când avionul în care se afla a dispărut în Islanda.

Hastings Contemporary se va redeschide pe 27 mai. Expoziţia va explora relaţia dintre artişti şi plajă şi va acoperi perioada 1920 - 1970.

Vor fi expuse tablouri, desene şi sculpturi ale unora ca L.S. Lowry, Richard Eurich, Paul Nash, Laura Knight, William Roberts, Henry Moore şi Barbara Hepworth.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.