Un spectacol de teatru coregrafic semnat de Gigi Căciuleanu, intitulat ”#EmojiPlay”, va avea premiera la Teatrul Excelsior din Bucureşti pe 14 decembrie şi avanpremiere pe 12 şi 13 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această producţie a Teatrului Excelsior, realizată în parteneriat cu ”Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, sunt implicaţi ”dansatorii” Ana Vişan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin, în alternanţă cu Bianca Bor şi Vlad Troncea, informează Teatrul Excelsior, pe site-ul instituţiei. 

În opinia celebrului dansator şi coregraf, acest spectacol s-ar putea intitula şi ”Do You speak Emoji?”, pentru că tot mai multă lume îşi pune această întrebare. 

”S-ar putea foarte bine ca o hibridare a limbilor să dea naştere unui limbaj de semne universal recognoscibile. S-ar putea ca vorba scrisă să dispară! Şi odată cu aceasta şi mecanismele gramaticale de combinare lirerară a cuvintelor? Iar cărţile (sau mai bine zis ecranele noastre) să înceapă să semene din ce în ce mai mult cu pereţii piramidelor pline de ideograme, părând naive dar cu atât mai codificate şi cu multiple semnificaţii, cu cât mai sofisticate cu atât mai ascunse. Ajunge-vom oare, mai curând decât o bănuim, să nu comunicăm decât prin acest fel de imagini, să «scriem» numai prin semne, ca să uitam până la urmă de existenţa literelor şi a sintaxei?”, a spus Gigi Căciuleanu.

Gigi Căciuleanu a descoperit dansul contemporan de avangardă la vârsta de 14 ani, sub îndrumarea coregrafei Miriam Răducanu. A absolvit Şcoala Naţională de Coregrafie din Bucureşti şi şi-a completat studiile la Teatrul Bolşoi din Moscova. A fost solist al Operei Române Bucureşti şi a câştigat mai multe premii pentru coregrafie la concursuri internaţionale.

A colaborat cu personalităţi din domeniul dansului şi muzicii precum: Astor Piazzola, Marius Constant, Pina Bausch, Maia Plisseţkaia, Jeanine Richer, Jean-Michel Jarre, Guy Tudy, François Rabbath, Claude Lefevre, Santiago Sempere, Jean Le Poulain şi Henri Ronse. Artistul a colaborat şi cu o serie de companii precum Grand Théâtre de Nancy, Centrul Naţional Coregrafic Rennes şi Baletul Naţional din Chile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.