Un spectacol de teatru caritabil despre Principesa Ileana a României va avea loc joi, 10 mai, de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), cu ocazia Zilei Regalităţii. Accesul la eveniment va fi liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul de teatru „Ileana, Principesă de România” urmăreşte destinul fiicei Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand. Piesa este pusă în scenă de şi cu Liana Ceterchi, după o dramatizare de Edith Negulici a romanului autobiografic „Trăiesc din nou”.

Potrivit MNŢR, spectacolul va fi un omagiu adus Principesei Ileana a României, Arhiducesa de Austria, care a avut un destin ce s-a desfăşurat între palat şi mănăstire, pe fundalul celor două războaie mondiale, într-o perioadă de mari frământari din istoria Europei.

Spectacolul este o producţie a Asociaţiei femeilor din teatru „IF... / Dacă... Pentru Femei”, cu sprijinul Arhivelor Naţionale ale Statului, UNITER, Asociaţia România Culturală şi
Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania (USA). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.