Un spectacol de circ, muzică, foc şi elemente pirotehnice al unei companii franceze va deschide seria spectacolelor de stradă de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Cea de-a XXIV-a ediţie a manifestării va aduce la Sibiu unele dintre cele mai mari companii de circ, muzică şi dans din lume, intrarea la toate spectacolele fiind gratuită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii FITS, compania franceză de teatru ”Cie Remue Menage” va da startul spectacolelor outdoor de la cea de-a XXIV-a ediţie a manifestării, cu piesa ”Incursiune în abis”.

”«Incursiune în abis» este o paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko şi de sunete electronice, acompaniate de meduze, stele strălucitoare, un cal de mare maiestuos şi de diavoli de mare pe picioroange. Circ, muzică, foc, elemente pirotehnice – toate acestea ne poartă într-un univers ce îmbină tărâmul subacvatic cu cel terestru”, se arată în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Programul spectacolelor de stradă din cadrul FITS este completat cu teatru, dans, muzică, circ, efecte pirotehnice, lasere, reprezentaţiile urmând să aibă loc, în principal, în pieţele centrale ale oraşului, dar şi pe marile bulevarde.

„Spectacolele de stradă sunt forţa acestui festival, iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca sibienii şi cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate şi diversitate în artele spectacolului, Piaţa Mare, Pietonala Bălcescu, Piaţa Mică şi alte spaţii în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă care dau farmecul, emoţia şi marea aşteptare pe care Festivalul le aduce an de an”, spune Constantin Chiriac, preşedintele FITS, citat în comunicatul de presă.

Spectacolul ”Acei oameni minunaţi şi maşinăriile lor visătoare” va anima pietonala Nicolae Bălcescu, îmbinând instalaţiile mecanice cu circul, muzica şi teatrul.

Compania ”Comparsa Las Monjas” va aduce la Sibiu ”Farmecul carnavalului”, un spectacol de muzică şi dans, pus în scenă de peste o sută de persoane.

Din Coreea de Sud, spectacolul ”Zâna, cerbii şi tăietorii de lemne” va aduce în centrul oraşului o marionetă-gigant de şase metri, cerbi care ţopăie pe picioroange cu arcuri, un cocoş-robot şi familia-de-feţe-zâmbăreţe.

De asemenea, patru zile ale festivalului vor fi dedicate unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, cu spectacolul ”Omul-Circ!”, ”o combinaţie inovatoare de acrobaţii, mers pe sârmă, muzică şi trapez”.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit.

FITS are loc la Sibiu în perioada 9-18 iunie, urmând a prezenta peste cinci sute de spectacole în zeci de locuri din oraş şi împrejurimi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.