Un serial „The Girl With the Dragon Tattoo”, bazat pe trilogia suedezului Stieg Larsson, este în lucru la Amazon, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul de streaming dezvoltă proiectul centrat pe Lisbeth Salander, personajul principal din trilogia „Millenium”. Proiectul este realizat împreună cu Left Bank Pictures („The Crown”, „Outlander”) şi Sony Pictures TV.

El nu va reprezenta o adaptare a romanelor lui Larsson, ci personajul va fi plasat în lumea de astăzi, alături de noi personaje şi de o poveste cu care să rezoneze fanii producţiei originale. 

Sony a lansat în 2011 lungmetrajul „The Girl With the Dragon Tattoo”, regizat de David Fincher, cu Rooney Mara şi Daniel Craig în distribuţie.

Andy Harries, fondatorul şi CEO-ul Left Bank, şi Rob Bullock vor fi producători executivi ai serialului.

Nu a fost desemnat încă un scenarist.

Romanele trilogiei lui Larsson, toate publicate după moartea lui, în 2004, au înregistrat un succes major, cu peste 60 de milioane de copii vândute la nivel mondial. Toate trei - „Dragon Tattoo”, „The Girl Who Played With Fire” şi „The Girl Who Kicked the Hornet's Nest” - au fost, de asemenea, adaptate pentru marile ecrane, în Suedia, iar Noomi Rapace a interpretat rolul principal.

Seria a fost continuată de David Lagercrantz, care a scris alte trei cărţi cu Lisbeth şi jurnalistul Mikael Blomkvist în centru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.