La fel ca serialul de succes "The Crown", despre familia regală britanică, o serie dedicată familiei regale suedeze este în pregătire, a anunţat joi producătoarea acestui proiect. Foiletonul, provizoriu intitulat "Monarhia", va prezenta viaţa regelui Carl Gustaf XVI, în vârstă de 74 de ani, şi a familiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este foarte emoţionant, dar suntem în faza de pornire", a declarat producătoarea Anna Wallmark Avelin, subliniind că scenariul, scris de autoarea Asa Lantz, nu este încheiat şi castingul nu a început. 

Anna Wallmark Avelin este producătoarea companiei Filmlance, care se ocupă de filmări pentru canalul TV4 şi platforma de streaming C More. Comparaţiile cu "The Crown" vor fi inevitabile, dar realizatorii suedezi nu caută să-i facă concurenţă, a subliniat ea. Serialul "The Crown" este "formidabil, dar familia nostră regală este diferită", a explicat ea. 

Maniera în care va fi tratat subiectul nu a fost încă exact definită, dar accentul va fi pus pe dimensiunea personală, cu o abordare din punct de vedere uman, a precizat Avelin. 

"Ne gândit rar la faptul că regele a crescut fără tată şi este deosebit de interesant", a adăugat ea, făcând referire la moartea tatălui regelui într-un accident de avion în 1947, pe când avea 9 luni. 

Carl Gustaf XVI a urcat pe tron la vârsta de 27 de ani, la moartea bunicului său Adolf Gustaf VI în 1973. S-a căsătorit cu regina Silvia în 1976. Cuplul regal are trei copii: prinţesa moştenitoare Victoria, cea mai mare, este prima în linia succesiunii la tron, prinţul Carl Philip, Duce de Värmland, şi prinţesa Madeleine, Ducesă de Hälsingland şi Gästrikland. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.