La fel ca serialul de succes "The Crown", despre familia regală britanică, o serie dedicată familiei regale suedeze este în pregătire, a anunţat joi producătoarea acestui proiect. Foiletonul, provizoriu intitulat "Monarhia", va prezenta viaţa regelui Carl Gustaf XVI, în vârstă de 74 de ani, şi a familiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este foarte emoţionant, dar suntem în faza de pornire", a declarat producătoarea Anna Wallmark Avelin, subliniind că scenariul, scris de autoarea Asa Lantz, nu este încheiat şi castingul nu a început. 

Anna Wallmark Avelin este producătoarea companiei Filmlance, care se ocupă de filmări pentru canalul TV4 şi platforma de streaming C More. Comparaţiile cu "The Crown" vor fi inevitabile, dar realizatorii suedezi nu caută să-i facă concurenţă, a subliniat ea. Serialul "The Crown" este "formidabil, dar familia nostră regală este diferită", a explicat ea. 

Maniera în care va fi tratat subiectul nu a fost încă exact definită, dar accentul va fi pus pe dimensiunea personală, cu o abordare din punct de vedere uman, a precizat Avelin. 

"Ne gândit rar la faptul că regele a crescut fără tată şi este deosebit de interesant", a adăugat ea, făcând referire la moartea tatălui regelui într-un accident de avion în 1947, pe când avea 9 luni. 

Carl Gustaf XVI a urcat pe tron la vârsta de 27 de ani, la moartea bunicului său Adolf Gustaf VI în 1973. S-a căsătorit cu regina Silvia în 1976. Cuplul regal are trei copii: prinţesa moştenitoare Victoria, cea mai mare, este prima în linia succesiunii la tron, prinţul Carl Philip, Duce de Värmland, şi prinţesa Madeleine, Ducesă de Hälsingland şi Gästrikland. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.