Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că ia românească are toate şansele să intre în patrimoniul mondial UNESCO la finalul acestui an, prin înscrierea în „Lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanităţii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Brătescu a scris vineri pe Facebook că în acest an serbăm pe 24 iunie Ziua Iei, el anunţând că sunt toate şansele ca ia românească să intre în patrimoniul UNESCO la finalul anului 2022.

"Am motive să mă simt legat sufleteşte în mod deosebit de Ziua Iei, deoarece am reuşit, alături de specialişti şi de echipa Ministerului Culturii, în perioada mandatului meu de secretar de stat, să finalizăm dosarul UNESCO „Cămaşa cu altiţă - element de identitate culturală în România şi Republica Moldova". Era un proiect despre care se discuta încă din 2015, dar, în fapt, abia în 2021 s-a şi concretizat. Ia românească are toate şansele să intre în patrimoniul mondial UNESCO la finalul acestui an, prin înscrierea în „Lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanităţii", a afirmat senatorul liberal Liviu Brătescu.

Totodată, Brătescu consideră că simbolurile au nevoie de recunoaştere şi adaugă că statul român face eforturi pentru "a le pune în conştiinţa universală acolo unde le este locul".

"Contează pentru domeniul cultural fiecare victorie, mică sau mare, deoarece rămâne unul vitregit din punct de vedere bugetar şi al atenţiei care i se acordă în general la nivelul politicii mari", a mai afirmat senatorul liberal, Liviu Brătescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.