Un profesor din Nebraska a numit trei dintre cele opt specii de gândaci descoperite după dragonii din serialul „Game of Thrones” şi seria „A Song of Ice and Fire” a lui George R.R. Martin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brett Ratcliffe, de la University of Nebraska-Lincoln, a numit cele trei specii drogoni (Gymnetis drogoni), rhaegali (Gymnetis rhaegali) şi viserioni (Gymnetis viserioni), scrie The Hollywood Reporter.

Numele sunt versiuni latinizate ale Drogon, Rhaegal şi Viserion, cei trei dragoni ai personajului Daenerys Targaryen jucat de Emilia Clarke în serial.

Entomologul a spus că este un admirator al serialului, dar că a ales numele pentru a atrage atenţia asupra biodiversităţii şi a numeroaselor specii nedescoperite.

„Când legi nume de tipul acesta o faci pentru a câştiga ceva notorietate şi să atragi atenţia publicului. Încă descoperim viaţă pe Pământ. Una din patru fiinţe de pe Pământ este un gândac. Nu i-am descoperit pe toţi. Nu suntem nici pe aproape”, a spus el.

Ratcliffe a explicat că, pe parcursul carierei lui de 50 de ani, a numit sute de specii.

Regulile de denumire interzic folosirea de insulte sau ironii şi sunt utile pentru a evita duplicarea denumirilor.

Drogoni şi viserioni pot fi găsiţi în Columbia şi Ecuador, iar rhaegali, în Guiana Franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.