"Femme assise près d'une fenêtre", portretul realizat de Pablo Picasso muzei şi amantei Marie-Thérèse Walter în octombrie 1932, este estimat de Christie's la 55 de milioane de doalri şi va fi licitat, pe 11 mai, la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marie-Thérèse Walter avea 22 de ani când a fost imortalizată de Picasso în castelul său din Boisgeloup.

Impozantul tablou este intitulat "Femme assise près d'une fenêtre" şi a fost vândut la Londra în 2013 pentru 45 de milioane de dolari, informează Le Figaro. 

Portretul, un ulei pe pânză de 146 x 114 cm, o reprezintă pe muza şi amanta pictorului, pe care Picasso a întrâlnit-o la Paris în 1927. În vârstă atunci de 17 ani, Marie-Thérèse Walter, blondă şi rigidă, a exercitat o fascinaţie puternică asupra artistului spaniol, în vârstă de 45 de ani, pe atunci căsătorit cu balerina rusă Olga Khokhlova. Această legătură interzisă i-a inspirat lui Picasso o lungă serie de nuduri şi portrete senzuale cu partenera sa pe care le va realiza între 1927 şi 1935, cele mai multe în 1932. În acest "an erotic", numit astfel de organizatorii expoziţiei din 2017-2018 la Muzeul Picasso şi la Tate Modern, va crea "Femme assise près d'une fenêtre".

Va fi prezentat în sesiunea de vânzări alături de un "Pont de Waterloo" de Monet, estimat la 35 de milioane de dolari, precum şi de opere de Andy Warhol, de Giacometti şi de Robert Delauney. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.