Marea Britanie sărbătoreşte, începând de joi, Jubileul de Platină al reginei Eluzabeth a II-a, care împlineşte 70 de ani de domnie. Cu această ocazie, un nou portret al suveranei în vârstă de 96 de ani a fost lansat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elizabeth a II-a pozează aşezată, în faţa unei ferestre, într-un costum albastru deschis. 

Ranald Mackechnie, deja autor al mai multor fotografii oficiale ale reginei, este autorul acestei imagini inedite în care Elizabeth schiţează un zâmbet maliţios. 

În vârstă de 96 de ani, regina are dificultăţi de mobilitate, şi-a limitat apariţiile publice şi acum se bazează pe un baston. Ea îi predă treptat ştafeta fiului ei cel mare, Charles, în vârstă de 73 de ani, chiar dacă continuă să se întâlnească regulat cu diplomaţii prin videoconferinţă şi nu şi-a pierdut nimic din vigilenţa, potrivit apropiaţilor ei.

Deschizând un weekend prelungit de parade, festivaluri populare şi concerte, sărbătorile Jubileului său de Platină încep joi cu tradiţionala paradă militară anuală, salutul "Trooping the Colour". Regina trebuie să apară de două ori pentru scurt timp pe unul dintre balcoanele Palatului Buckingham.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.