Un olandez a fost vizitatorul cu numărul 10.000.000 al Rijksmuseum, astfel că instituţia i-a oferit bărbatului ocazia de a petrece o noapte în muzeu şi să primească o cină pregătită de chef Joris Bijdendijk, de la restaurantul RIJKS premiat cu o stea Michelin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stefan Kasper din oraşul Haarlem a fost cel care a beneficiat de supriză, a transmis instituţia joi. Directorul general al muzeului, Taco Dibbits, l-a primit personal pe vizitatorul cu numărul 10.000.000 şi i-a făcut oferta. 

Este pentru prima dată când o persoană petrece noaptea în acest muzeu. Un pat a fost montat în Night Watch Gallery şi olandezul a dormit înconjurat de tablouri Rembrandt.

”Suntem încântaţi că un număr atât de mare de oameni au vizitat Rijksmuseum în ultimii patru ani şi abia aşteptăm să îi întâmpinăm pe cei care vor urma să vină. Este mereu ceva nou de văzut şi de experimentat în această clădire spaţioasă”, a spus Taco Dibbits, potrivit siteului rijksmuseum.nl.

De cealaltă parte, vizitatorul răsplătit a spus: ”Ce surpriză! Abia aştept să petrec câteva ore singur cu toate picturile maestrului olandez la Rijksmuseum. În noaptea asta voi visa la Night Watch”.

Rijksmuseum oferă o imagine de ansamblu a artei şi istoriei olandeze din Evul Mediu până astăzi, precum şi asupra unor aspecte majore ale artei europene şi asiatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.