Emisiunea "România, te iubesc!" revine duminică, la Pro TV, de la ora 18.00, cu sezonul 22.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începem un nou sezon într-o perioadă în care autorităţile sunt parcă mai departe ca niciodată de problemele cu adevărat importante pentru oamenii ţării. Se discută cu patimă despre buget, dar este revoltător şi de neimaginat cât de firave şi periculoase rămân rutele noastre de transport, decenii la rând. Investigăm de ce se întâmplă asta. Primarii cer scandalizaţi mai mulţi bani, fără să măsoare cinstit cum, cât şi dacă schimbă investiţiile trecute şi viitoare viaţa în marile şi micile oraşe, în sate şi comune. Ne ocupăm de subiect în noul sezon. Asistenţa socială e folosită fără milă în negocierile pentru bugetul 2019 şi toată lumea uită că banii aceştia sunt pentru cei mai vulnerabili dintre români, cei care nu se pot apăra şi ajuta singuri. Iar când descoperim că cei numiţi şi plătiţi să-i îngrijească îi supun unor abuzuri greu de imaginat, ştim că dezvăluirile nu se pot limita doar la difuzarea reportajelor. Răspundere, schimbare”, spune Cristian Leonte.

În sezonul 22 "România, te iubesc!" vor fi discutate "situaţii extrem de periculoase în care ne-am pus copiii din indiferenţă, ignoranţă, grabă. Încă e timp să salvăm o generaţie de o otravă greu de controlat. Să ne cunoaştem ţara şi pe oamenii ei, cu bune şi cu rele, ca s-o iubim şi mai mult. E posibil ca atunci să începem să o şi tratăm cu dragoste adevărată. “România, te iubesc!” vă invită la un nou sezon, din 17 februarie”, a spus Cristian Leonte, prezentatorul emisiunii. 

"România, te iubesc!" în cifre

În medie, în cifre, fiecare ediţie "România, te iubesc" a însemnat: peste 2.500 de kilometri parcurşi pentru a realiza anchetele; peste 51 de ore de filmare cu patru tipuri de cameră (cameră de acţiune, dronă, cameră profesională pentru TV şi camera ascunsă); 290 de pagini de documente studiate; 75 de ore pentru vizionarea materialelor şi 45 de ore petrecute la montaj.

Anul trecut, echipa "România, te iubesc!" a intervievat peste 20 de persoane şi a primit două refuzuri din partea autorităţilor de a comenta informaţiile descoperite (două refuzuri din două cereri). 

La finalul anului, cei şase jurnalişti - Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Rareş Năstase - au lansat cartea "România, te iubesc!": "O carte publicată de editura Humanitas, ore şi ore de rescriere şi completare a reportajelor, 376 de pagini. Mulţumim miilor şi miilor de oameni care au venit să ne întâlnească la lansări şi care ne-au luat de pe raft ca să ne citească. Sunteţi în inimile noastre!”, a adăugat Cristian Leonte.

Sezonul 21 "România, te iubesc!", difuzat în toamnă, la Pro TV, a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public. Emisiunea a înregistrat o medie de 5.4 puncte de rating şi 18.7% cotă de piaţă, la nivelul publicului comercial, format din persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, în timp ce televiziunea de pe poziţia secundă avea 4 puncte de rating şi 14% share. La nivel naţional, un milion de telespectatori au urmărit în fiecare minut emisiunea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.