Elena Ferrante, o celebră scriitoare italiană care îşi ascunde identitatea în spatele acestui pseudonim, va publica un nou roman în Italia, pe 7 noiembrie, a anunţat luni Edizioni e/o, potrivit DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Detalii privind titlul nu au fost anunţate, dar Edizioni e/o a lansat un scurt extras care indică faptul că acţiunea cărţii este plasată în Napoli, la fel ca în scrierile anterioare ale lui Ferrante. 

"Romanele Napoletane" ale lui Ferrante, cunoscute drept "Prietena mea genială", reprezintă o serie de patru volume care au devenit bestsellere internaţionale şi care au fost adaptate în serial pentru televiziune. 

Autoarea a publicat prima sa carte, "Troubling Love", în 1992. Succesul mondial a venit însă odată cu "Romanele Napoletane", al cărui prim volum a fost publicat în 2012. 

La sfârşitul anului 2016, jurnalistul italian de investigaţie Claudio Gatti a pretins că a descoperit-o pe adevărata Ferrante în persoana Anitei Raja, o traducătoare italiană de literatură germană, însă acest lucru nu a fost confirmat. 

Cărţile Elenei Ferrante au fost publicate în 39 de ţări şi s-au vândut în mai mult de două milioane de copii în toată lumea. În 2016, al patrulea roman al ei, "The Story of the Lost Child", a fost nominalizat la Man Booker Prize. Singura informaţie din biografia scriitoarei publicată pe site-ul Premiilor este: "Elena Ferrante s-a născut la Napoli. Acesta este singurul lucru ştiut despre ea".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.