Regele Charles III împlineşte luni 74 de ani şi cu această ocazie Palatul Buckingham a lansat un nou portret oficial al suveranului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografia regelui a fost făcută săptămâna trecută lângă un străvechi stejar din Windsor Great Park. 

Noul monarh apare sprijinindu-se de un maiestuos stejar, cu bastonul în mână. O imagine care stă mărturie, în plin COP27, al interesului, îndelungat şi profund, al regelui pentru ecologie şi dragostea de natură. 

Charles îşi sărbătoreşte prima aniversare ca rege luni. Născut pe 14 noiembrie 1948 la Palatul Buckingham, regele îşi va sărbători totuşi ziua de naştere a doua oară, la începutul lunii iunie, la fel cum a făcut-o regina Elizabeth II. Monarhii britanici au într-adevăr două zile de naştere, a lor, şi cea care este sărbătorită oficial şi marcată de o paradă militară, în a doua sâmbătă a lunii iunie.

Ziua de naştere a lui Charles este sărbătorită, luni, cu focuri de armă şi cu un concert susţinut de trupa de cavalerie a casei care a cântat „La mulţi ani!”.

Preocupat de mediu, Charles a făcut o declaraţie politică puternică la COP 21 de la Glasgow anul trecut. „Ochii şi speranţele lumii sunt asupra voastră pentru a acţiona rapid şi hotărât, deoarece timpul a expirat”, a spus el în discursul inaugural.

Dacă intenţiona să ţină un discurs la COP 27, summit-ul climatic care se desfăşoară în prezent în Egipt, suveranului i-a fost interzisă participarea de către Liz Truss, pe atunci prim-ministru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.