Un muzeu interactiv dedicat geologiei, care examinează forţele naturale, precum erupţiile vulcanice şi cutremurele, ce au creat insula Islanda pe parcursul a milioane de ani, va fi deschis pe 1 iunie în oraşul Hvolsvöllur, aflat în apropiere de Reykjavik, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Muzeul, denumit Lava, Centrul Vulcanilor şi Cutremurelor din Islanda, se află în apropiere de trei vulcani ai Islandei - Katla, Hekla şi Eyjafjallajökull. În 2010, cel din urmă dintre aceştia a erupt, norul de cenuşă vulcanică paralizând traficul aerian din Europa.

Lava, Centrul Vulcanilor şi Cutremurelor din Islanda va avea o platformă construită la 360 de grade, de pe care vizitatorii vor putea viziona cei trei vulcani. 

În muzeu, vizitatorii vor găsi exponate precum o structură de 12 metri înălţime ce prezintă erupţii vulcanice care au avut loc în ultimul secol în Islanda, precum şi cauzele acestora. 

Vizitatorii vor putea să se plimbe printr-un nor de fum artificial, să experimenteze norul de cenuşă al unei erupţii şi să exploreze un coridor care ilustrează consecinţele fluxului de magmă – de la nămol care fierbe, la gheizere.

De asemenea, muzeul va prezenta erupţii vulcanice reale într-o sală de cinema, unde vor fi proiectate filme HD cu astfel de evenimente naturale dramatice.

În ultimii ani, în Islanda au fost deschise mai multe atracţii turistice geologice. În februarie 2016, a fost săpată o nouă peşteră de gheaţă în forma unui coridor circular de 400 de metri, în inima calotei glaciare Langjökull. În mai 2016, Víðgelmir, cea mai mare peşteră formată în roci vulcanice din Islanda, s-a redeschis şi include de atunci o alee nouă înzestrată cu un sistem de iluminare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.