Un muzeu în valoare de 7 milioane de dolari dedicat preşedintelui Boliviei, Evo Morales, şi indigenilor din oraşul său natal, Orinoca, a fost deschis, joi, după ce conducătorul statului a ordonat înfiinţarea lui, în anul 2006, pentru a expune sute de daruri pe care le-a primit de-a lungul anilor, precum şi fotografii, înregistrări video şi comori arheologice, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evo Morales a ordonat construirea muzeului prin decret prezidenţial la scurt timp după ce a devenit primul preşedinte indigen al Boliviei, în anul 2006.

”Acestui oraş care m-a crescut, acestui oraş care a avut grijă de mine, vreau să îi spun: «Mulţumesc, vom continua să lucrăm»”, a spus Evo Morales, în lacrimi, la ceremonia de inaugurare a muzeului din Orinoca, aflat la aproximativ 400 de kilometri de La Paz, capitala administrativă a Boliviei.

Evo Morales a fost ales pentru un al treilea mandat consecutiv în anul 2014 şi încearcă să găsească o modalitate de a candida din nou în anul 2019, în ciuda rezultatului defavorbabil pe care l-a obţinut în urma unui referendum cu privire la un al patrulea mandat al său.

Muzeul Revoluţiei Democratice şi Culturale prezintă istoria ţării, subliniind reuşitele preşedintelui Evo Morales. Clădirea este împărţită în trei aripi, fiecare dintre ele fiind denumită după animale mitice din istoria Boliviei. 

Câteva voci au criticat construirea muzeului drept o ”risipă de fonduri”, întrucât se află într-o zonă prea îndepărtată pentru a atrage turişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.