Situl unui lagăr de concentrare german, unde au fost încarcerate sute de femei evreice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi care aparţinea de Buchenwald, ar putea să găzduiască în curând un muzeu dedicat bratwurst-ului, specialitate tradiţională de cârnat. Proiectul se află în discuţie cu autorităţile municipale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul este în discuţie, a indicat, joi, un purtător de cuvânt al municipalităţii din Mühlhausen, landul Thuringe, unde s-a aflat acest lagăr-satelit al Buchenwald-ului, potrivit AFP. 

Rikola-Gunnar Lüttgenau, membru al Fundaţiei Buchenwald, denunţă deja "o lipsă de sensibilitate" şi "o lipsă de conştiinţă istorică". Viitorul muzeu s-ar afla "în parte" pe locul fostului lagăr, potrivit purtătorului de cuvânt, pentru care este deja cunoscută "istoria regiunii". 

Dar chiar înainte de finalizarea discuţiilor, muzeul, până acum găzduit într-un alt oraş din Thuringe, într-un spaţiu considerat prea mic, şi-a anunţat deja mutarea oficială pe site-ul său. Muzeul cuprinde în special instalaţii gastronomice. 

Această clădire-satelit a lagărului Buchenwald a găzduit începând din septembrie 1944 aproape 700 de femei evreice din Polonia şi Ungaria care au venit de la Auschwitz (Polonia). Ele erau nevoite să lucreze pentru o uzină de armament, altfel erau trimise înapoi la Auschwitz. Lagărul s-a închis în februarie 1945 şi cele deportate au fost trimise în alte lagăre. Uzina de arme se găsea la cel puţin 3 kilometri de situl ales pentru muzeul dedicat specialităţii din gastronomia germană. Plăci comemorative amintesc de istoria tragică a acestui loc. 

Aproape 56.000 de persoane au murit la Buchenwald. Ei au fost fie ucişi de nazişti, fie au pierit din cauza bolilor, de frig sau de foame. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.